بخش (ماژول شناسی اِلکترونیکی Module)
ماژول GPS یا ماژول (موقعیت یاب جغرافیایی) نحوه عملکرد و کاربرد ها (کاربردهای صنعتی)
پژوهشگر و نویسنده: دکتر ( افشین رشید)
نکته: پروتکل ارتباطی ماژول GPS یا ماژول (موقعیت یاب جغرافیایی) از نوعUART است که توسط هرگونه میکروکنترلر قابل راه اندازی است. این ماژول دارای حافظه داخلیeepromبه منظور ذخیره تنظیمات است.و از پروتکل های WAAS, EGNOS, MSAS, GAGAN نیز پشتیبانی می کند. . سرعت بالای دریافت اطلاعات و مکان یابی با دقت بسیار بالا و راه اندازی سریع باعث محبوبیت ماژول در کاربرد های صنعتی شده است.
ماژول موقعیت یاب جهانی (GPS) دارای یک سیستم ناوبری مبتنی بر ماهواره است که اطلاعات مکان و زمان را ارائه می دهد. این سیستم برای هر کسی که گیرنده GPS و خط دید بدون مانع حداقل چهار ماهواره GPS دارد، آزادانه قابل دسترسی است. گیرنده GPS موقعیت خود را با زمان بندی دقیق سیگنال های ارسال شده توسط ماهواره های GPS محاسبه می کند.
ماژول GPS امروزه به طور گسترده مورد استفاده قرار می گیرد و همچنین به بخشی جدایی ناپذیر از پروژه های کنترل از راه دور هوشمند تبدیل شده است.استفاده از ماژول GPS آسان است و دارای رابط RS232 و همچنین USB است. این دستگاه در محدوده تغذیه 3.2 تا 5 ولت کار می کند، بنابراین رابط با میکروکنترلرهای 3.3 ولت و همچنین 5 ولت را امکان پذیر می کند. این ماژول داده های GPS را با فرمت دیجیتال خروجی می دهد. هر یک از رشته های پیام با فرمت دیجیتال و سپس شناسه پیام شروع می شود. هر پارامتر با استفاده از کاما از هم جدا می شود تا پیام را بتوان با کمک کاما تجزیه کرد.
ساختار ماژول GPS بر اساس سیستم موقعیت یابی، ردیابی و ناوبری متحرک ها از دو بخش اصلی سخت افزار و نرم افزار تشکیل می شود که با استفاده از فناوری ماهواره، سامانه موقعیت یاب جهانی ( جی پی اس / GPS ) و GPRS و RTLS و RFID و همچنین با تکیه بر زیرساخت GIS ( سیستم های اطلاعات جغرافیایی ) امکان تعیین موقعیت و ردیابی همزمان و حتی غیرهمزمان اشیاء، افراد، خودروها و یا هر متحرک دیگر را میسر می سازد.
پژوهشگر و نویسنده: دکتر ( افشین رشید)
دکترایِ تخصصی نانو _ میکرو الکترونیک