_ بخش دیود سیگنال «دیود پَسیو شده شیشه ای»
(زمان بازیابی معکوس) در دیود سیگنال (Signal Diode)
پژوهشگر و نویسنده: دکتر ( افشین رشید)
نکته : زمان بازیابی معکوس یک عامل ضروری برای انتخاب دیود سیگنال در برنامه های سوئیچینگ است. زمان بازیابی معکوس دیود سیگنال 150-200 ns است.
مهمترین کاربرد دیود های سیگنال در هدایت DC نیست، آنها در واقع در مدارهای AC هستند. این واقعیت که مدارهای AC وابسته به زمان هستند همچنین به این معنی است که دیود ها دارای ویژگی های وابسته به زمان هستند که بر عملکرد تأثیر می گذارند، اما اینها همیشه در کلاس دستگاه های نیمه رسانا پوشش داده نمی شوند. برای طراحان سیستم، ویژگی های وابسته به زمان یک دیود سیگنال از دیدگاه مدار های الکتریکی نیز مهم است زیرا رفتار وابسته به زمان قطعه می تواند یک فیلتر تابشی و هدایت شده ایجاد کند.یکی از مشخصات اصلی که رفتار وابسته به زمان یک دیود را تعریف می کند، زمان بازیابی معکوس است. این مشخصات تعریف ساده ای دارد و می توان آن را به عنوان یک ثابت زمانی مورد نیاز برای جابجایی بین حالت های بایاس رو به جلو و معکوس در نظر گرفت.
دیود های سیگنال دارای ویژگی های خاصی هستند که به دلیل ساختار داخلی دستگاه و ویژگی های نیمه هادی آنها می توان آنها را تحت رانندگی AC مشاهده کرد. دیود ها خاصیتی به نام ظرفیت اتصال دارند که به خواص مواد نیمه هادی و هندسه دیود مربوط می شود. همراه با میانگین زمان نو ترکیبی حامل شارژ، زمانی که دیود با ولتاژ AC هدایت می شود، مقداری تأخیر یا تأخیر در پاسخ دیود وجود خواهد داشت.
زمان بازیابی معکوس یک تعریف ساده دارد :
- _ اگر یک دیود در ابتدا در بایاس رو به جلو رانده شود و قطبیت ناگهان به بایاس معکوس تغییر کند، دیود همچنان برای مدتی رسانا باقی می ماند.
- _ زمان لازم برای ته نشین شدن رسانش در حالت بایاس معکوس، زمان بازیابی معکوس دیود است.
به نظر می رسد زمان بازیابی معکوس تا حدودی مانند یک خازن تخلیه عمل می کند، جایی که جریان هدایت شده در نهایت به صفر می رسد. از آنجایی که دیود بعد از کلید قطبی هنوز هدایت می کند، جریان لحظه ای از مثبت به منفی تغییر می کند و قبل از اینکه به صفر برسد، برای مدتی منفی باقی می ماند. از نظر فنی، زمان لازم برای واپاشی به صفر جریان باقیمانده بی نهایت است، اما در نهایت آنقدر کوچک می شود که از نوسانات ذاتی در حالت نویز پس زمینه قابل تشخیص نیست.
پژوهشگر و نویسنده: دکتر ( افشین رشید)
دکترایِ تخصصی نانو _ میکرو الکترونیک