_ بخش ترانزیستور اَثر میدانی ( قابل برنامه ریزی PUT)
عملکرد (ولتاژ آستانه یا ولتاژ خالص) در ترانزیستور اَثر میدانی قابل برنامه ریزی PUT یا (ترانزیستور قابل کنترل)
پژوهشگر و نویسنده: دکتر ( افشین رشید)
در ساختار و ساختمان داخلی ترانزیستور PUT توجه داشته باشید که وظیفه گیت، بخش قابل برنامه ریزی ترانزیستور پیوندی قابل برنامه ریزی است. با انتخاب ولتاژ برای گیت، می توانیم نقطه آستانه ای را تعیین کنیم که جریان در آن شروع به شارش می کند و ترانزیستور پیوندی قابل برنامه ریزی شروع به هدایت می کند. ترانزیستور تک پیوندی قابل برنامهریزی (PUT) به عنوان منسوخ شده (اگر موجود باشد، گران است) فهرست شده است، اما ترانزیستور تک پیوندی قابل برنامه ریزی همچنان پابرجاست. این ترانزیستور ارزان و در حال تولید است. اگرچه عملکردی مشابه ترانزیستور تک پیوندی دارد.
مقدار ولتاژی که باعث می شود تا ترانزیستور تک پیوندی قابل برنامهریزی (PUT) شروع به رسانش جریان الکتریکی نماید، ولتاژ آستانه نامیده می شود که بسته به نوع ترانزیستور تک پیوندی قابل برنامه ریزی (PUT) از ۰٫۲ ولت تا ۱٫۵ ولت می باشد. امّا هنگامی که ولتاژ معکوس متصل شود، (+ به اِمیتر و – به گیت که به آن بایاس معکوس می گویند) تقریباً جریانی از آن، نمی گذرد.به طور کلی در الکترونیک، قرار دادن یک عنصر مداری (مانند ترانزیستور تک پیوندی قابل برنامهریزی (PUT) و ...) در ناحیه کاری اش بایاس کردن نام دارد.
ترانزیستور تک پیوندی قابل برنامه ریزی یا PUT یک قطعه نیمه هادی است که بر اساس نوع دیودی اصلی ترانزیستور تک پیوندی ساخته شده است.PUT شباهت های زیادی دارد، اما تفاوت های قابل توجهی نیز دارد که امکان استفاده از آن را در تعداد بیشتری از برنامه ها فراهم می کند.
پژوهشگر و نویسنده: دکتر ( افشین رشید)