(نانو مخابرات) میکرو اِرتعاشات در سیگنال های فعلی نانو مخابراتی (دکترای نانو _ میکرو الکترونیک)
پژوهشگر و نویسنده: دکتر ( افشین رشید)
نکته: امکان شناسایی مولکول های منفرد از طریق ذرات نویز منحصر به فرد آنها در سیگنال های فعلی نانو مخابراتی وجود دارد. دانش بهبود یافته در مورد منشاء مولکولی و تعامل با نانو ذرات الکترونیکی مبتنی بر نانو لوله کربنی نویز باید منجر به توسعه الکترونیکی شود که از نویز استفاده می کنند تا عملکرد خود را به جای تخریب آن ، بهبود بخشند.
تداخل کوانتومی یا موازی کوانتومی قدرت محاسباتی عظیم را به ما می دهد ، خصوصاً در کد گذاری منبع ، جایی که به جای ورودی های فردی ، اطلاعات مربوط به کل محتوای مورد نیاز است. روش مولکولی عبارتست از ارسال و دریافت اطلاعات کد شده در مولکول ها، در حالیکه ارتباط الکترومغناطیسی عبارت است از ارسال و دریافت تابشهای الکترومغناطیسی از تجهیزات مختلف نانویی از این روشها روش مولکولی و روش الکترومغناطیسی جزو روشهای بی سیم قرار می گیرند. در روش ارتباطی الکترومغناطیسی ، ارتباطات الکترومغناطیسی بین نانو سنسور ها وابسته به توسعه و ساخت دو بخش مهم می باشد، نانو آنتن و فرستنده گیرنده مربوط به آن در مقایاس نانو، آنتن های با مبنای گرافن برای انتقال امواج EM مورد استفاده قرار می گیرند. گرافن عبارتست از صفحه ای بسیار باریک تک اتمی از اتمهای محدود شده ی کربن که روی یک شبکه کریستالی قرار گرفته اند. با توجه به ابعاد بسیار پایین نانو سنسور ها، نانو آنتن ها برای اینکه قابل استفاده باشند لازم است که فرکانس کاری بسیار بالا باشد. هر چند استفاده از گرافن تا حد زیادی به حل این مشکل کمک می کند.
نانو دیوایس ها در فرکانسهای حدو 1.0 تا 10 تراهرتز ارتباط دارند.به دلیل محدودیت شدید نانو دیوایس ها از نظر اندازه و انرژی، تولید سیگنالهای توان بالا در فرکانس تراهرتز عملیاتی نمی باشد. بنابراین الگوهای ارتباطی کالسیک که بر اساس ارتباط سیگنالی پیوسته می باشند قابل پیاده سازی نبوده و برای WNSN ها تکنیک های مدوالسیون پالسهای کوتاه حوزه زمان (OOK-TS: Keying Off-On ) مورد استفاده قرار می گیرند. این تکنیک ها به خصوص در مواردی چون سیستم های تشخیص فرکانس و همچنین اینترنت نانو اشیا مورد استفاده قرار می گیرند.موج به عنوان حاملهای اطلاعاتی شبیه به ارتباطات کلاسیک. با این حال به دلیل کمبود شدید منابع و اثرات کوانتومی مواد ، روشهای کلاسیک نمی توانند بطور مستقیم در حوزه نانو اعمال شوند. از این رو لازم است از مواد و فنون جدید استفاده شود.
نتیجه گیری :
امکان شناسایی مولکول های منفرد از طریق ذرات نویز منحصر به فرد آنها در سیگنال های فعلی نانو مخابراتی وجود دارد. دانش بهبود یافته در مورد منشاء مولکولی و تعامل با نانو ذرات الکترونیکی مبتنی بر نانو لوله کربنی نویز باید منجر به توسعه الکترونیکی شود که از نویز استفاده می کنند تا عملکرد خود را به جای تخریب آن ، بهبود بخشند.
پژوهشگر و نویسنده: دکتر ( افشین رشید)
دکترایِ تخصصی نانو _ میکرو الکترونیک