نانو سِنسور های بیو زیستی Nano bio sensor  در صنایع غذایی (دکترای نانو _ میکرو الکترونیک)

پژوهشگر و نویسنده:  دکتر  (  افشین رشید)



نکته : پیشرفت سریع فناوری نانو فرصت هایی را برای توسعه راه حل های جدید سنجش و بسته بندی مواد غذایی فراهم کرده است ، که به چالش های طولانی مدت در بخش مواد غذایی برای افزایش ماندگاری ، کاهش ضایعات ، ارزیابی ایمنی و بهبود کیفیت غذا می پردازد. 

از نانو مواد می توان برای تقویت مقاومت مکانیکی ، افزایش خصوصیات مانع گاز ، افزایش دفع آب و فعالیت ضد میکروبی و مهارکننده بسته بندی مواد غذایی استفاده کرد. آنها را می توان در سنسورهای شیمیایی و بیولوژیکی گنجانید که طراحی دستگاه های سریع و حساس را برای ارزیابی طراوت و شناسایی آلرژن ها ، سموم یا آلاینده های بیماری زا امکان پذیر می کند. کاربرد های نانو سنسور های الکترونیکی بیو زیستی Nano bio sensor  در صنایع غذایی و فن آوری های سنجش زیست (زیست) برای تشخیص اجزای تغذیه ای و غیر تغذیه ای ، آنتی اکسیدان ها ، تقلبی و مسمومیت ،میباشد .  و روش های بهبود سد و خواص مکانیکی بسته بندی مواد غذایی و  بسته بندی  فعال. پیامدهای زیست محیطی ، بهداشتی و ایمنی نانو مواد در بخش مواد غذایی ، به کار گرفته میشود.




نانو بیو حسگر های زیستی الکتریکی برای کاربرد های مختلف به عنوان برآورد کیفیت مواد غذایی ، نظارت بر محیط زیست و تشخیص عوارض بالینی و متابولیکی به وجود آمده است. فناوری نانو الکترونیک برای بهبود پدیده سنجش ، برخی از مواد بسیار هیجان انگیز را به آنها اختصاص داده است. استفاده از نانو مواد های متنوع اعم از نانو ذرات ، نانو لوله ‌ها ، نانو لوله ‌ها و نانو سیمها باعث شناسایی سریعتر و تکرارپذیری آن به روشی بسیار بهتر میشود.انواع مختلف حسگر های زیستی بر اساس انواع مختلف نانو مواد و جنبه های رشدی و تلویحی آنها تکثیر می شود.سنجش پاسخهای بیولوژیکی در سناریوی فعلی تحولات محیطی همیشه پویا و وقایع هموستاتیک تغییر یافته که در سطح داخل بدن و همچنین سطح داخل بدن اتفاق می افتد ، اهمیت زیادی را به عهده گرفته است. تجزیه و تحلیل رفتار مواد در حال تغییر ، اهمیت بسیاری در مناطقی مانند تشخیص دارویی ، غربالگری کیفیت مواد غذایی و کاربرد های محیطی دارد. 



نتیجه گیری : 

پیشرفت سریع فناوری نانو فرصت هایی را برای توسعه راه حل های جدید سنجش و بسته بندی مواد غذایی فراهم کرده است ، که به چالش های طولانی مدت در بخش مواد غذایی برای افزایش ماندگاری ، کاهش ضایعات ، ارزیابی ایمنی و بهبود کیفیت غذا می پردازد. 

پژوهشگر و نویسنده:  دکتر  (  افشین رشید)

دکترایِ  تخصصی نانو _ میکرو الکترونیک