نانو بیو سنسور های الکتریکی Nano bio_Electronic و ( خاک ) دکترای نانو _ میکرو الکترونیک
پژوهشگر و نویسنده: دکتر ( افشین رشید )
نکته : نانو حسگر های زیستی الکترود های بسیار کوچکی در اندازه ی نانو متری و ابعاد سلولی هستند که از طریق تثبیت آنزیمهای خاصی روی سطح آنها، نسبت به تشخیص گونه های شیمیایی یا بیولوژیک مورد نظر در سلولهای زیستی حساس شده اند.
فناوری نانو می تواند به بهبود خواص خاک کمک کند. از کاربردهای فناوری نانو در علوم خاک می توان به استفاده از اصلاح کننده های نانو در بهبود بهره وری محصولات و هوادهی خاک ، استفاده از نانو سولیت های متخلخل برای انتشار صاف و موثر مواد مغذی در کودهای شیمیایی و استفاده از نانو هیدروژل ها برای افزایش ظرفیت نگهداری آب اشاره کرد. در خاک و کاهش مصرف آب آبیاری ، استفاده از نانو ذرات برای از بین بردن آلاینده ها در خاک و غیره. با این حال ، مصرف زیاد نانو ذرات در خاک ممکن است میکرو اُرگانیسم های خاک را مسموم کند.
بدون شک با بهره گیری از فناوری نانو به عنوان یک فناوری پیشرفته نوظهور در بخش کشاورزی ، می توان به نتایج مطلوبی از جمله تضمین امنیت غذایی و توسعه کشاورزی پایدار و سازگار با محیط زیست در کشورهای در حال توسعه دست یافت. خاک یکی از منابع اصلی تولید محصولات کشاورزی است. بنابراین ، حفظ سلامت و باروری آن برای تولید پایدار مواد غذایی بسیار مهم است. میزان مواد مغذی و رطوبت در خاک باید بهینه باشد و میزان آلاینده های موجود در آن به حداقل ممکن برسد. ، به طور کلی ، خاک مخلوطی از دانه های خاک با طیف وسیعی از اندازه ذرات است. کوچکترین ذرات در محیط های نانو ذره نانوذرات هستند که معمولاً بین 1 تا 100 نانومتر هستند و به سه شکل مختلف وجود دارند: نانو ذرات ، نانو سیم ها ، نانولوله ها و ذرات نانو. به دلیل کوچک بودن ، نانو ذرات خاک معمولاً خاصیت سطحی ویژه و بهبود یافته ای از خود نشان می دهند و در نتیجه می توانند با سایر ذرات خاک و محلول ها تعامل فعال تری داشته باشند.
نتیجه گیری :
نانو حسگر های زیستی الکترود های بسیار کوچکی در اندازه ی نانو متری و ابعاد سلولی هستند که از طریق تثبیت آنزیمهای خاصی روی سطح آنها، نسبت به تشخیص گونه های شیمیایی یا بیولوژیک مورد نظر در سلولهای زیستی حساس شده اند.
پژوهشگر و نویسنده: دکتر ( افشین رشید)
دکترایِ تخصصی نانو _ میکرو الکترونیک