میکروکنترلر های (STM خانواده)(STM(M41T00SM6F (ساختار داخلی ؛ نحوه عملکرد و کاربرد ها) مهندسی برق _ الکترونیک
پژوهشگر و نویسنده: ( افشین رشید )
نکته : به دلیل قیمت ارزان ، سرعت بسیار زیاد و توان مصرفی پایین این میکروکنترلر های کاربردی (STM(M41T00MF؛ اکثر سیستم های نهفته (مثل سیستم هایی با حجم کوچک و امکانات بالا) از این میکروکنترلر استفاده می کنند. این میکروکنترلر 8 بیتی ساخت شرکت STMicroelectrons میباشد. (این میکروکنترلر عملکردی مشابه میکروکنترلر های AVR Tiny از شرکت AMTEL را دارا میباشد.)
میکروکنترلر های STM ترکیبی بی نظیر از سیلیکون و سرعت و کارایی در پروژه ها ، برنامه ریزی و پروگرام آسان تر را در خود جا داده است . میکروکنترلر ۸ بیتی (STM (M41T00SM6F از فناوری (SoC) در عملکرد خود استفاده میکند. بعضی از میکروکنترولرهای STM برای یک دستگاه خاص مثل سیستم هایفضایی، رباتها و … طراحی شده و شامل این بلوک عملکرد خاصاند. این بلوکها پورتهای اضافی برای انجام عملیات خاص در میکروکنترلر دارند. بیشتر سری میکروکنترولر های ۸ بیتی (STM(M41T00MF در پروژه های برق و الکترونیک مصرف بالایی دارند. برنامه نویسی این دسته با زبان C و بیسیک انجام میشود. تمام برنامههای نوشته شده برای همه میکروکنترولر های ساخت شرکت ST یکسان ولی با ثباتهای متفاوت است.
ساختار و موارد کاربرد های میکروکنترلر های سری (STM(M41T00SM6F
میکروکنترلر های سری (STM (M41T00SM6F دارای ۳۲ رجیستر ۸ بیتی که مستقیما به ALU متصل است. تعداد دستورالعملهای آن نسبتا کم است که معمولا در یک کلاک انجام میشوند. SRAM، Flash و EEPROM بر روی یک تراشه گنجانده شدند که نیاز به حافظه خارجی در حداکثر دستگاه ها حذف شود. در چندین تراشه از این خانواده STM برای اضافه کردن حافظه داده اضافی از باسهای موازی خارجی استفاده شده است. تمامی دستگاه ها به جز تراشه STM8 شامل رابط سریال که برای اتصال تراشه سریال فلش و EEPROM هستند. بیشترین کاربرد این میکروکنترلر در سیستم هایی از قبیل ؛ رباتیک؛ اتوماسیون خانه ؛ اتوماسیون های صنعتی ؛ درایور موتور و پروژه های مشابه میباشد.
پژوهشگر و نویسنده: دکتر ( افشین رشید)
دکترایِ تخصصی نانو _ میکرو الکترونیک