میز کار یا desktop نرم افزار بسکام (Bascom avr ) برنامه نویسی میکروکنترلر AVR (مهندسی برق _ الکترونیک)

پژوهشگر و نویسنده: دکتر (  افشین رشید )


نکته : Desktop نرم افزار Bascom در واقع میز کاری جهت دسترسی سریع به اطلاعاتی که همیشه به آن نیاز داریم می باشد همچنین تمام کارهای کاربر در این صفحه انجام می شود شامل (هدر منو و آیکون ها و فوتر پنل ؛  نوار ابزار ) دسترسی سریع برنامه میباشد.
درنرم افزار Bascom که (هدر منو) اصلی آن در بالای صفحه قرار دارد، هنگام اسکرول فیکس شده و در بالای صفحه باقی ‌می‌ماند. با این روش کاربر در تمامی صفحه منو را خواهد دید که می‌تواند در هر جا به گزینه‌های دیگر دسترسی داشته باشد.نوار ابزار (Toolbar) یک نوار ابزار است که معمولاً در بالای صفحه‌های  نرم‌افزار Bascom دیده می‌شود. این نوار ابزار شامل چند ابزار می‌شود که کاربر را یا به صفحهٔ خاصی می برد یا در آن جا می‌توان از آن ابزار استفاده کرد.آیکون هر برنامه بیان بصری ایده، هدف و محتوای اصلی آن برنامه است و از این جهت در ایجاد ارتباط و جذب مخاطب نقش مهمی دارد. آیکون برنامه باید بتواند چکیده‌ای از کارکرد و مفهوم برنامه را در قالب تصویری و در زمانی کوتاه بیان کند. 
کلمه‌ی فوتر (Footer) در اصطلاح لغوی به معنای پانوشت می‌باشد و همانگونه که از نام آن پیداست برای افزودن یه المان ثابت به منوی پایین صفحات  استفاده می‌شود.

گزینه های منوی نوار ابزار برنامه Bascom

RUN
با فشردن این دکمه شبیه سازی آغاز می شود .
PAUSE
باعث توقف موقت شبیه سازی می شود و با فشردن دکمه RUN شبیه سازی ادامه پیدا می کند .
STOP
باعث توقف کامل شبیه سازی برنامه جاری می شود .
STEP INTO CODE
با استفاده از این دکمه می توان برنامه را خط به خط اجرا نمود و هنگام فراخوانی توابع به داخل آنها رفته و مراحل اجرای آنها را بررسی کرد . این کار را با فشردن کلید F8 نیز می توانید انجام دهید .بعد از هر بار اجرای این دستور شبیه سازی به حالت PAUSE می رود.
 شبیه سازی سخت افزاری SIMULATOR HARDWARE THE
با کلیک بر روی این گزینه ÷نجره ای ظاهر می شود . که قسمت باالیی یک LCD مجازی می باشد 
که برای نشان دادن داده های فرستاده شده به LCD استفاده می شود . نوار LED های قرمز رنگ 
پایین خروجی پورتها را نشان می دهد . با کلیک بر روی هر یک از LED های سبز رنگ که بعنوان ورودی هستند وضعیت آن معکوس می شود و روشن شدن LED بمنزله یک کردن پایه پورت است یک صفحه کلید نیز تعبیه شده است که با دستور  GETKBD در برنامه قابل خواندن می باشد . در ضمن مقدار آنالوگ نیز هم برای مقایسه کننده آنالوگ و هم برای کانال های مختلف ADC قابل اعمال است.
REGISTERS
این دکمه پنجره ثباتها را با مقادیر قبلی نمایش می دهد . مقدارهای نشان داده شده در این پنجره هگزا دسیمال می باشد که برای تغییر هر کدام از آنها روی خانه مربوطه کلیک کرده و مقدار جدید را وارد کنید .
I/O REGISTERS 
 برای نمایش ثباتهای O\I استفاده می شود . که مانند R قابل مقدار دهی است.
VARIABLES
شما قادر به انتخاب متغیر با دو بار کلیک کردن در ستون VARIABLES میباشید . با فشار دکمه ENTER در هنگام اجرای برنامه قادر به مشاهده مقدار جدید متغیر در برنامه خواهید بود . همچنین میتوانید مقدار هر متغیر را توسط VALUE تغییر دهید .برای تماشای یک متغیر آرایه ای می توانید نام متغیر همراه با اندیس آنرا تایپ کنید و برای حذف هر سطر می توانید دکمه DEL+CTRL را فشار دهید .
WATCH
این گزینه برای وارد کردن وضعیتی که قرار است در خلال شبیه سازی ارزیابی شود مورد استفاده قرار می گیرد و هنگامی که وضعیت مورد نظر صحیح شد شبیه سازی در حالت PAUSE قرار خواهد گرفت . حالت مورد نظر را در مکان مورد نظر تایپ نموده و دکمه  BUTTON-ADD را فشار دهید . هنگامیکه دکمه BUTTON-MODIFY فشار داده شود , وضعیت مورد نظر را مورد بازنگری قرار میدهد و میتوان ارزش آنرا تغییر داد .برای حذف هر وضعیت شما باید آنرا انتخاب کرده و دکمه REMOVE را فشار دهید
Locale
متغیرهای محلی موجود در SUB یا FUNCTION را نشان میدهد . البته نمیتوان متغیری را به آن اضافه نمود .Up(وضعیت ثبات وضعیت ) REG STATUS )را نشان میدهد . FLAG ها را میتوان توسط کلیک بر روی BOX CHECK ها تغییر وضعیت داد .
INTERRUPTS
این گزینه منابع وقفه را نشان میدهد . هنگامیکه هیچ ISR برنامه نویسی نشده باشد , همه دکمه ها غیر فعال خواهند بود و اگر ISR نوشته شود , دکمه مربوط به آن فعال می شود و با کلیک بر روی هر کدام از دکمه ها , وقفه مربوطه اجرا می شود . در ضمن میتوان روی یک پایه خاص پالس نیز ایجاد نمود 

پژوهشگر و نویسنده: دکتر (  افشین رشید )