سنسور های( بدون تماس) صنعتی نحوه عملکرد و کاربردها (مهندسی برق _ الکترونیک)
پژوهشگر و نویسنده: دکتر ( افشین رشید)
نکته : سنسورھای بدون تماس سنسورھائی ھستند که با فاصله از جسم و بدون اتصال به آن عمل می کنند . برای مثال با نزدیک شدن یک قطعه وجود آنرا حس کرده و فعال می شوند.
در کارکرد سنسور های بدون تماس این عمل به نحوی که می تواند باعث جذب یک رله، کنتاکتور و یا ارسال سیگنال الکتریکی به طبقه ورودی یک سیستم می گردد.
نحوه عملکرد و (نقاط قوت) سنسورھای (بدون تماس) صنعتی :
_ سرعت سوئیچینگ(قطع و وصل)زیاد: سنسورھا در مقایسه با کلیدھای مکانیکی از سرعت سوئیچینگ بالائی برخوردارند، بطوریکه برخی از آنھا (سنسور القائی سرعت) با سرعت سوئیچینگ تا KHZ 25 کار می کنند.
_ طول عمر زیاد: بدلیل نداشتن کنتاکت مکانیکی و عدم نفوذ آب، روغن، گرد و غبار وجرقه ھای حین کار و ... دارای طول عمر زیادی ھستند.
_ قابل استفاده در محیطھای مختلف با شرایط سخت کاری: سنسورھا در محیط ھای با فشار زیاد، دمای بالا ، اسیدی، روغنی، آب و ... قابل استفاده ھستند.
_ عدم نیاز به نیرو و فشار: با توجه به عملکرد سنسور ھنگام نزدیک شدن قطعه، به نیرو و فشار نیازی نیست.
عدم ایجاد نویز در ھنگام قطع وصل: به دلیل استفاده ازنیمه ھادی ھا در طبقه خروجی،نویزھای مزاحم (Noise Bouncing ) ایجاد نمی شود.
کاربرد های سنسور های (بدون تماس) صنعتی
سنسورھای بدون تماس صنعتی بیشتر در ماشین الات صنعتی و در انواع دستگاھھای اندازه گیری، سیستمھای کنترل آنالوگ و دیجیتال مانند PLC مورد استفاده قرار می گیرند. عملکرد این مدل ازسنسورھا و قابلیت اتصال آنھا به دستگاھھای مختلف ازجمله PLC باعث شده است که سنسور بخشی از اجزای جدا نشدنی دستگاه کنترل اتوماتیک باشد. سنسور ھا ی بدون تماس صنعتی بر اساس نوع و وظیفه ای که برای آن ھا تعریف شده اطلاعات را به سیستم کنترل کننده می فرستند و سیستم طبق برنامه تعریف شده عمل می کند.
پژوهشگر و نویسنده: دکتر ( افشین رشید)