ساخت و تکثیر نانو حافظه های مولکولی گرافنی به وسیله سَنتز نانو گرافن در روش رُشد همبافته روی سطح (دکترای نانو _ میکرو الکترونیک)

پژوهشگر و نویسنده:  دکتر  (  افشین رشید)




نکته: به این مواد کُک گفته میشود. این مواد یک سم کاتالیزوری محسوب میشوند به همین دلیل سنتز گرافن به این روش برای کاربرد های کاتالیزوری مناسب نیست. ضعف دیگر این روش نقص ساختاری زیاد در لایه ها می باشد. علاوه بر آن انتقال به بستر های دیگر دشوار است. همچنین نیاز به شرایط خلاء بالا داشته و یک روش پر هزینه میباشد. و در ساخت و تکثیر نانو حافظه های مولکولی گرافنی مورد استفاده قرار میگیرد.

به وسیله سَنتز نانو گرافن در روش رُشد همبافته روی سطح میتوان در ساخت و تکثیر نانو حافظه های مولکولی گرافنی بهره برد ، خصوصیات و کاربرد های (نانوذرات) در اشکال مختلف وجود دارد. نانو گرافن ها مواد کوچکی هستند که اندازه آنها از 1 تا 100  نانومتر است. بر اساس خصوصیات ، شکل ها یا اندازه های آنها می توان آنها را در کلاس های مختلف طبقه بندی کرد. گروه های مختلف شامل فولایر ها ، نانو ذرات فلزی ، نانو ذرات سرامیکی و نانو ذرات پلیمری است.سَنتز نانو گرافن در روش رُشد همبافته روی سطح  در ساخت و تکثیر نانو حافظه های مولکولی گرافنی کاربرد دارد  و نانو ذرات داخلی به دلیل مساحت زیاد و اندازه نانو از خواص فیزیکی و شیمیایی بی نظیری برخوردار هستند. رنگ های مختلفی را منتقل می کند. واکنش پذیری ، چقرمگی و سایر خواص آنها نیز به اندازه ، شکل و ساختار بی نظیر آنها بستگی دارد. نانو ذرات فلزات سنگین از سرب ، جیوه و قلع به قدری سفت و پایدار است که تخریب آنها به راحتی قابل دستیابی نیست ، که البته می تواند منجر به بسیاری از سمیت های محیطی شود.



نانو حافظه های مولکولی گرافنی یک حافظه به دام انداختن بار غیر فرار جدید با استفاده از کریستال های نانو گرافن ایزوله و توزیع یکنواخت به عنوان دروازه شناور نانو با ظرفیت قابل کنترل و یکنواختی عالی مورد استفاده قرار میگیرد. حافظه به دام انداختن بار نانو گرافن دارای گیت حافظه بزرگ (4.5 ولت) را در ولتاژ عملکرد پایین (8 ولت)، پایداری شیمیایی و حرارتی (1000 درجه سانتیگراد)، و همچنین عملکرد حافظه قابل تنظیم با استفاده از تونل زنی متفاوت نشان می دهد.گرافن ویژگی های نانو الکترونیکی برجسته ، تحرک پذیری الکترونی بسیار بالا و هدایت بی نظیری در مقیاس نانو دارد. رسانای فوق العاده ای است به طوریکه الکترون ها را با سرعت ده برابر بیشتر از سیلیکون منتقل می کند. این ویژگی ها گرافن را به کاندیدای ایده آلی برای کاربرد های نانو الکترونیکی نسل های آتی از قبیل  نانو حافظه های مولکولی گرافنی مبدل کرده است.در واقع با استفاده از  فناوری نانو می توان ظرفیت ذخیره سازی اطلاعات را در حد هزار برابر یا بیشتر افزایش داد. ذخیره سازی اطلاعات مبحثی بسیار مهم و ضروری است که می تواند به روش های مختلفی از طریق حافظه های نانو مولکولی (Nanomolecular memory)  انجام شود.


نتیجه گیری :

به این مواد کُک گفته میشود. این مواد یک سم کاتالیزوری محسوب میشوند به همین دلیل سنتز گرافن به این روش برای کاربرد های کاتالیزوری مناسب نیست. ضعف دیگر این روش نقص ساختاری زیاد در لایه ها می باشد. علاوه بر آن انتقال به بستر های دیگر دشوار است. همچنین نیاز به شرایط خلاء بالا داشته و یک روش پر هزینه میباشد. و در ساخت و تکثیر نانو حافظه های مولکولی گرافنی مورد استفاده قرار میگیرد.

پژوهشگر و نویسنده:  دکتر  (  افشین رشید)

دکترایِ  تخصصی نانو _ میکرو الکترونیک