_ بخش فرآیند شبیه سازی در (نانو ذرات الکتریکی)
بررسی پیوند های (کئوردینانسی _ سوسپانسیون) در فرآیند شبیه سازی (نانو ذرات اِلکتریکی)
پژوهشگر و نویسنده: دکتر ( افشین رشید )
نانو ذرات الکتریکی یا Nanoparticle در خوشه های فلز و فلز اکسید و نانو کامپوزیت های فلز/ کربن برعکس نانو ساختارهای کربن سهم )علاوه بر پیوندهای فلزی و کووالانسی( مهمی در پیوندهای کئوردینانسی ) دارند که موجب خود سازمان یابی سیستم آن ها می شود. در عین حال، پیوندهای مذکور می توانند تغییر ساختار الکترونی فلزات d را افزایش دهند و در نتیجه تعداد الکترون های منفرد و تعداد گشتاور مغناطیسی اتم را افزایش دهند.
در ساخت و تکثیر اَدوات نانو نتایج رشد انرژی نانو ذره را می توان بصورت انرژی کل اتم های سطح ذره بیان نمود. بدیهی است که آزادی جنبش اتم های سطح محدود است و تنها جنبش های ارتعاشی و حرکت الکترون ها امکان پذیر می باشد. این دو شکل جنبشی به یکدیگر وابسته اند چون جابجایی ابرهای الکترونی اتم ها بطور حتم بسامدهای ارتعاشی پیوندهای اتم ها را تغییر می دهد. از طرف دیگر، تغییر مکان الکترون های ظرفیت در پیوندها قطبیت پیوند و اجسام موسوم به ابر مولکول را تغییر می دهد در این صورت انتقال الکترون به سطح انرژی باالتر امکان پذیر می شود.از این لحاظ، نانو ساختارهای فلز/ کربن جالب ترین گونه های مورد بررسی هستند. در این نانو ساختارها خوشه های فلزی با پاکت کربنی که آن ها را از محیط محافظت می نمایند تعامل دارند و به این دلیل این نانو ساختارها را نانو کامپوزیت های فلز/ کربن می نامند.
ساختار نانو الکترون های مغناطیسی در پیوندهای (کئوردینانسی _ سوسپانسیون ) و رزونانس پارامغناطیسی الکترون
کاربرد نانو ذره های فلز/ کربن به شکل سوسپانسیون های ریز و سول ها در حد واسط های معین برای اصلاح مواد پلیمری آلی و معدنی به رزونانس پارامغناطیسی الکترون بستگی دارد ، این امکان وجود دارد که این ادوات را با رنگ ها، اندازه ها و خواص مختلف رشد داد.بررسی ساختار شکاف باند این ادوات عالوه بر معرفی روشی در مورد عملکرد سیستم های یک بعدی، امکان بهبود خواص نانو _ میکرو الکتریکی قطعات الکترونیکی را مهیا ساخته است.
نتیجه گیری :
ادوات مبتنی بر مواد آلی به دلیل پیوندهای سست بین ملکولی در الیه های ایجاد شده از آنها، تا حد زیادی به لحاظ مکانیکی، می توانند انعطاف پذیر باشند. برخلاف این مواد آلی، مواد معدنی مانند سیلیکن، ژرمانیوم و گالیوم آرسناید تنها در حالات کریستالی قابلیات استفاده در ساختار ادوات الکترونیکی را دارند که در این حالت نیز پیوندهای کوالانسی، انعطاف پذیری را در آنها غیر ممکن می سازد.
پژوهشگر و نویسنده: دکتر ( افشین رشید)
دکترایِ تخصصی نانو _ میکرو الکترونیک