بخش (ماژول شناسی اِلکترونیکی Module) 

ماژول وای فای (ماژولِ wifi--ماژول ارتباط وای فای Wifi بیشتر بر پایه ارتباط شبکه اینترنتنحوه عملکرد و کاربرد ها

پژوهشگر و نویسنده:  دکتر  (  افشین رشید)


نکته: ماژول (وای فای) نامی تجاری است که توسط اتحادیه وای فای Wi-Fi ثبت شده و دارای استانداردهای خاص و جهانی میباشد. ماژول ارتباط وای فای Wifi بیشتر بر پایه ارتباط شبکه اینترنت به صورت بیسیم تاکید می‌کند.

 کلمه ماژول به معنی مدار الکتریکی هوشمند و وظیفه آن مدیریت قسمتی است که مسئولیت آن را به عهده دارد. انواع مختلفی ازماژول وای فای وجود دارد . وای-فای که همان استاندارد IEEE۸۰۲٫۱۱ است در مدل‌های ۸۰۲٫۱۱g و ۸۰۲٫۱۱b مورد استفاده قرار می‌گیرد و استاندارد اصلی آن IEEE802.11b است. 


باند فرکانسی ماژول وای فای در محدوده 2.4 گیگاهرتز است. علاوه بر این ماژول وای فای مدل دیگری نیز به نام ۸۰۲٫۱۱n ایجاد شده که سرعت انتقال را حداقل تا ۲۰۰Mbps افزایش می‌دهد.یکی از معروف ترین ماژول های وای فای دارای پروتکل ارتباطی TCP/IP (شبکه بیسیم WIFI تحت استاندارد IEEE802.11b/g/n ) ماژول وای فای میباشد که قابلیت ارتباط سریال توسط میکروکنترلر را دارد.

ماژول وای فای WiFi  همانطور که از اسم آن پیداست، وظیفه مدیریت عملکرد وای فای WiFi مدار الکترونیکی را به عهده دارد. درصورتی که یکی از این دو قطعه، ماژول وای فای یا بلوتوث مشکل داشته باشد ولی دیگری سالم باشد.ماژول وای فای سالم است اما درصورتی که هردو مشکل داشته باشند، مشکل از طرف ماژول بلوتوث و وای فای است که در این صورت به هیچ وجه نباید نرم افزار و سیستم عامل دستگاه مودم یا دستگاه الکترونیکی مجهز به WiFi را تا قبل از تعویض ماژول وای فای  پاک یا ریست Reset کنید  زیرا خاموشی بُرد  الکترونیکی را به دنبال دارد. خرابی ماژول بلوتوث و وای فای علائم خاصی به دنبال دارد که یکی از آن ها، روشن نشدن آیکون بلوتوث یا وای فای در دستگاه الکترونیکی و مودم مجهز به سیستم ماژول وای فای WiFi  است.

پژوهشگر و نویسنده:  دکتر  (  افشین رشید)

دکترایِ  تخصصی نانو _ میکرو الکترونیک