(قطعات الکترونیک) دیود بازیافت سریع Ultra fast (مهندسی برق_ الکترونیک)

پژوهشگر و نویسنده:  دکتر افشین رشید)



نکته: در دیود های بازیافت سریع ، زمان بازیافت کم و معمولاً کمتر از 5 میکروثانیه است. این دیـــــودها در مبـــــدلهای DC بــه DC و Ac-DC بــه کار می روند.

زیرا ســرعت بازیافت ، بیشترین اهمیت را دارد. ایــن دیودها بــا مقادیر نامی جریان کم تــر از 1A تا صد آمپــر و با ولتــاژ نامی PIV از 50V تا حدود3KV ســاخته می شوند . در برخی دیودهای بازیافت سریع ، زمان بازیافت بسیار کم در حدود 50ns(نانو ثانیه ) است .در فرکانس های کم ، وقتی دیودهای معمولی در حالت هدایــت قــرار دارند ، با معکوس شــدن ولتاژ دو ســردیود ، میتوانند به راحتی به حالــت قطع بروند . چنان چه فرکانس زیاد شــود ، دیود نمی تواند به ســرعت از حالت هدایت یا از حالــت قطع به حالت هدایت برود. زیرا مدت زمانی طول می کشــد تا جریان معکوس گذرنده از دیود متوقف شــود و جریان موافق عبور کند . این تاخیر زمانی ســبب می شــود تا نتوانیم از دیودهای معمولی در فرکانس بالا استفاده کنیم .

حتی دیودهای ســیگنال نیــز نمیتواننــد در فرکانــس های بــالای حدود 10MHz عمل کنند و عمل یک ســو ســازی را به درستی انجام دهند، مگر این که برای این منظور ســاخته شده باشد. حتی دیودهای ســیگنال نیــز نمیتواننــد در فرکانــس های بــالای حدود 10MHz عمل کنند و عمل یک ســو ســازی را به درستی انجام دهند، مگر این که برای این منظور ســاخته شده باشد.

پژوهشگر و نویسنده:  دکتر افشین رشید)