(طراحی مدار الکترونیکی) مدار تشدید RLC (موازی و سری) ساختار و عملکرد (برق _ الکترونیک)

پژوهشگر و نویسنده:  دکتر (  افشین رشید )

نکته : مدار تشدید مداری است که فرکانس آن به حدی می ‌رسد که پدیده تشدید در آن رخ می ‌دهد و سوسپتانس آن صفر می ‌شود. فرکانسی که در آن مدار در حالت تشدید قرار می‌گیرد را فرکانس تشدید می ‌گویند. با تغییر فرکانس مدار، مقدار ادمیتانس تغییر می ‌کند و می ‌توان منحنی تغییرات ادمیتانس نسبت به فرکانس رسم کرد. در حالت تشدید ادمیتانس کمینه بوده و فاز آن صفر است.

RLC مدار (یا مدار LCR ) یک مدار الکتریکی متشکل از یک مقاومت ، سلف، خازن و یک، متصل در سری یا موازی. قسمت RLC این نام به این دلیل است که حروف به ترتیب به عنوان سمبل الکتریکی معمول برای خازن ، سلف و مقاومت شناخته میشوند. مدار یک نوسان ساز هارمونیک برای جریان را تشکیل می دهدتفاوت اصلی ناشی از وجود مقاومت در این است که هرگونه نوسان ناشی از مدار در صورت قطع نگه داشتن منبع ، به مرور زمان کم اثر می گردد. به این اثر مقاومت گفته می شود.

مدار های تشدید را می‌ توان به دو دستهٔ مدار های تشدید سری و مدار های تشدید موازی تقسیم کرد.در مدار تشدید موازی ادمیتانسِ تشدید مساوی مقدار حقیقی آن و مقاومتی خالص است و ترکیب خازن و سلف در این دسته از مدار های تشدید مانند یک مدار باز عمل می‌ کند. به صورت موازی یا سری RLC مدار (یا مدار LCR ) یک مدار الکتریکی متشکل از یک مقاومت ، سلف، خازن و یک، متصل در سری یا موازی. قسمت RLC این نام به این دلیل است که حروف به ترتیب به عنوان سمبل الکتریکی معمول برای خازن ، سلف و مقاومت شناخته میشوند. مدار یک نوسان ساز هارمونیک برای جریان را تشکیل می دهدتفاوت اصلی ناشی از وجود مقاومت در این است که هرگونه نوسان ناشی از مدار در صورت قطع نگه داشتن منبع ، به مرور زمان کم اثر می گردد. به این اثر مقاومت گفته می شود.

پژوهشگر و نویسنده:  دکتر (  افشین رشید )