(رباتیک) پروژه رباتیک چیست ؟ شناخت از اجرای یک پروژه در ساخت ربات (مهندسی برق _ الکترونیک)

پژوهشگر و نویسنده:  (  افشین رشید )

نکته : در ساخت ربات معنی پروژه، تلاش موقتی برای ایجاد یک محصول هماهنگ، و پیوند الکترونیک و مکانیک با شناخت ساختار و نقشه ای مشخص از ربات را به عنوان تعریفی از پروژه رباتیک بیان می‌کنند.

ربات ها معمولاً قابل برنامه‌ریزی توسط رایانه بوده و قادر به انجام خودکار سلسله ای از اعمال پیچیده می‌باشد.همچنین ربات دستگاهی با هوش مصنوعی میباشد که با پیوند الکترونیک و مکانیک  به صورت خودکار عمل می‌کند، در واقع، اصطلاح «ربات» به معنای چیزهای مختلف برای افراد مختلف است. در واقع طراحی ربات  پروژه ساخت یک دستگاه مستقل است که قادر به سنجش محیط، انجام محاسبات برای تصمیم‌گیری و انجام اقدامات در دنیای واقعی است. این یک تعریف است که نه خیلی عمومی و نه خیلی خاص از پروژه و ساخت ربات  است.

ربات‌ ها معمولاً می‌توانند سه چیز را انجام دهند: حس، محاسبه و عمل. این سه جز به طور گسترده‌ ای از ربات به ربات متفاوت است. برای شناختن محیط پیرامون ، بعضی از ربات‌ ها از دستگاه‌ های ساده مانند سنسور تشخیص مانع استفاده می‌کنند، در حالی که ربات‌ های دیگر به سنسور های چندگانه، از جمله دوربین‌ ها، ژیروسکوپ‌ ها و لرزش‌ گیرنده‌ ها متکی هستند.به همین ترتیب، بخش محاسبه می‌تواند همه چیز را از یک مدار الکترونیکی کوچک به یک پردازنده چند هسته‌ای قدرتمند یا حتی یک گروه از رایانه‌ های شبکه متصل کند.

ربات‌های صنعتی عموماً برای وظایف تکراری و مشخصی استفاده می‌شوند. اما برای استفاده از ربات‌ های صنعتی برای جایگزینی به جای انسان‌ ها باید دانست که ربات‌ ها به تنهایی توان تشخیص و تصمیم‌ گیری نسبت به موقعیت خود را ندارند. در این صورت استفاده از ربات‌ هایی که با استفاده از تکنولوژی بینایی ماشین قابلیت دیدن داشته و با استفاده از هوش مصنوعی قابلیت تفکر دارند.

ساختار و ساختمان ربات‌ها در هر چیز حساس، محاسبه و عمل متفاوت‌اند، همگی از طریق مشابه عمل می‌کنند و سنسور های آنها اندازه‌گیری‌ ها را به کنترل‌کننده یا کامپیوتر تغذیه می‌کنند و آنها را پردازش می‌کند؛ سپس سیگنال‌ های کنترل را به موتور ها و محرک‌ ها می‌فرستد. یک ربات به طور مداوم این چرخه محاسبه حسگر را تکرار می‌کند، این چرخه را در رباتیک یک «حلقه بازخورد» می‌نامند. تقریباً هر ربات از بازخورد استفاده می‌کند.

نویسنده: افشین رشید