_ بخش دیود وکیوم (Vacuum diode) یا دیود خلاء
دیود وکیوم (Vacuum diode) در حالت بدون ولتاژ
پژوهشگر و نویسنده: دکتر ( افشین رشید)
دیود وکیوم (Vacuum diode) در حالت بدون ولتاژ به این صورت میباشد که هنگامی که هیچ ولتاژی به دیود خلاء داده نمی شود، آند مانند خنثی عمل می کند. بنابراین الکترون های آزاد تولید شده از کاتد را نه دفع می کند و نه جذب می کند. بنابراین، الکترون های آزاد تولید شده از ترمینال کاتد، آند را جذب یا حرکت نمی کنند.بنابراین، جریانی در داخل دیود خلاء وجود ندارد. اما، تعداد زیادی الکترون آزاد تولید شده از ترمینال کاتد را می توان در یک موقعیت نزدیک به کاتد ایجاد کرد و یک ابر الکترون آزاد را تشکیل داد. این ابر الکترون آزاد نزدیک به کاتد به عنوان بار فضایی شناخته می شود.
نقش خلاء در حالت بدون ولتاژ
الکترون ها بدون مانع از فضای خالی داخلی دیود عبور می کنند. این خلاء که برای عملکرد حیاتی است، مسیری از کاتد به آند را تشکیل می دهد. بدون آن، ذات دیود ناپدید می شود. برخورد با مولکول های گاز باعث اختلال در حرکت آنها می شود. این کارایی دیود را کاهش می دهد.
حرکت آزاد الکترون ها : بدون مولکول های گاز، الکترون ها آزادانه حرکت می کنند. این جریان جریان را در جهت جلو افزایش می دهد.
از یونیزه شدن جلوگیری می کند : اگر گاز وجود داشته باشد، می تواند یونیزه شود. این باعث ایجاد مسیرهای فعلی ناخواسته می شود. توانایی دیود برای کنترل جریان جریان را کاهش می دهد.
پژوهشگر و نویسنده: دکتر ( افشین رشید)
دکترایِ تخصصی نانو _ میکرو الکترونیک