ترانسمیتر (نحوه عملکرد و کاربرد) و تقویت op_amp (مهندسی برق _الکترونیک )
پژوهشگر و نویسنده: دکتر ( افشین رشید )
نکته : ترانسمیتر وسیله ای است که یک سیگنال الکتریکی ضعیف را دریافت کرده و به سطوح قابل قبول برای کنترلرھا و مدارھای الکترونیکی تبدیل می کند .
مثلاً یک حلقه فیدبک سیگنالی در سطح میکرو ولت یا میلی ولت یا میلی آمپرتولید می کند و این سیگنال ضعیف می تواند با عبور از
ترانسمیتر به سیگنالی در سطوح صفر تا ده ولت و یا۴ تا ٢٠ میلی آمپر تبدیل شود. ترانسمیترھا عمومأ از قطعاتی مثل amp-op برای تقویت وخطی کردن این سطوح ضعیف سیگنال استفاده میکند . سنسورھا و ملحقات آنھا مثل ترانسدیوسرھا را در گروه ھای بزرگی تحت عنوان ابزار دقیق قرار داده و آنھا را براساس نوع انرژی قابل استفاده و روشھای تبدیل ، دسته بندی می کنند.
نحوه عملکرد و ساختمان داخلی و کاربردهای ( ترانسمیتر )
ترانسمیتر در حیطه ابزار دقیق به تجهیزی اطلاق میشود که یکی از پارامترهای فیزیکی نظیر فشار ، دما ، فلو یا جریان سیال ، رطوبت ، سرعت ، سطخ یا ارتفاع مواد داخل مخزن ، وزن ، و … را به سیگنالی استاندارد نظیر ۴ تا ۲۰ میلی آمپر یا صفر تا ده ولت تبدیل و قابلیت ارسال سیگنال را به صورت دو سیمه یا پاور لوپ داشته باشد .
در پروسه ها و سیستمهای صنعتی از این ابزار دقیق زیاد استفاده می شود برای مثال در یک کوره برای کنترل دما پس از اندازه گیری توسط ترموکوپل یا پی تی صد نیاز به ارسال این اطلاعات دمایی به اطاق کنترل یا به کنترلر دما است که این وظیفه به عهدۀ ترانسمیتر دما است . در پروسه های کنترل فشار ، ارتفاع ماده درون مخزن ، رطوبت و و…نیز با انواع ترانسمیتر ارسال سیگنال جهت کنترل و مانیتورینگ به عمل می آید .
پژوهشگر و نویسنده: دکتر ( افشین رشید )