بخش (ماژول شناسی اِلکترونیکی Module)
ماژول جوی استیک joystick module (پُر کاربرد ترین ماژول رُباتیک)نحوه عملکرد و کاربرد ها
پژوهشگر و نویسنده: دکتر ( افشین رشید)
نکته : بسیاری از پروژه های رباتیک نیاز به ماژول جوی استیک دارند. این ماژول یک راه حل مقرون به صرفه ارائه می دهد.به طور کلی نحوه عملکرد ماژول جوی استیک شبیه جوی استیک های آنالوگ است که در گیم پدها یافت می شوند. ساخته شده با نصب دو پتانسیومتر در زاویه 90 درجه. پتانسیومترها هستند. متصل به یک چوب کوتاه که در مرکز آن فنر قرار دارد.این ماژول خروجی حدود 2.5 ولت از X و Y زمانی که داخل است تولید می کند.
نحوه موقعیت حرکت جوی ماژول جوی استیک باعث می شود که خروجی از 0 تا 5 ولت تغییر کند. بسته به جهت آن اگر این ماژول را به یک میکروکنترلر متصل کنید، می توانید انتظار داشته باشید که مقداری در حدود 512 را در وضعیت استراحت خود بخواند (منتظر تغییرات کوچک به دلیل وجود دارد به ابهامات کوچک فنرها و مکانیسم) هنگامی که جوی استیک را حرکت می دهید. باید ببیند که مقادیر بسته به موقعیت آن از 0 تا 1023 تغییر می کند.
وقتی به بهترین ماژول الکتریکی برای کنترل بازی ها، پهپادها، روبات ها و غیره فکر می کنیم، اولین مکانیزم کنترلی که به ذهن ما می رسد یک ماژول جوی استیک خواهد بود. اگرچه اصل کار در پشت این موارد بسیار اساسی است، آنها کنترل و درجه وضوح عالی را در بسیاری از زمینه ها ارائه می دهند. کاربرد ماژول جوی استیک بی حد و حصر است. میتوانیم ماژول جوی استیکها را در محصولات مختلف، از کنترل کننده های بازی گرفته تا سیستم های ناوبری پیشرفته پهپاد، در اشکال مختلف پیدا کنیم.
خود ماژول جوی استیک فقط شامل دو پتانسیومتر برای هر محور و یک سوئیچ برای ثبت کلیک است. یک طرف پتانسیومترها به زمین و طرف دیگر به VCC متصل است. پین های مرکزی به ترتیب به پین های VRx و VRy متصل می شوند.
به طور مشابه، سوئیچ بین پایه های GND و SW متصل می شود. و در برخی از ماژول های جوی استیک ، یک فضای خالی برای یک مقاومت کششی روی برد برای سوئیچ نیز وجود دارد.ماژول جوی استیک دیجیتال بیشتر شبیه جوی استیک های آنالوگ است که در گیم پدها یافت می شوند. با نصب دو پتانسیومتر در زاویه 90 درجه ساخته می شود. پتانسیومترها به یک چوب کوتاه که در مرکز آن فنر قرار دارد متصل می شوند. گیف زیر نحوه عملکرد مکانیزم چرخشی جوی استیک را نشان می دهد.
پژوهشگر و نویسنده: دکتر ( افشین رشید)
دکترایِ تخصصی نانو _ میکرو الکترونیک