SMD خازن پُلیمری  SMD Polymer capacitor (ساختار ، عملکرد و تِست) برق _ الکترونیک

پژوهشگر  و نویسنده:  ( افشین رشید )



نکته: یکی از انواع دی ‌الکتریک‌ هایی که در این SMD خازن ها به کار می‌رود (پلیمر) polymer است، از این رو به این خازنهای SMD «الکترولیتی پلیمری» گفته می‌شود. 

در این نوع خازن از ورقه‌ های نازک پلیمر برای دی‌ الکتریک استفاده می ‌شود. ورقه‌ های پلاستیکی همراه با ورقه ‌های نازک فلزی (آلومینیومی) به صورت لوله، در درون قاب پلاستیکی بسته بندی می‌شوند. امروزه این نوع خازنهای SMD به دلیل داشتن مشخصات خوب در مدارات SMD زیاد به کار می‌روند. این خازنها نسبت به تغییرات دما حساسیت زیادی ندارند، به همین سبب از آنها در مداراتی استفاده می‌کنند که احتیاج به خازنی با ظرفیت ثابت در مقابل حرارت باشد.  که از جمله رایج‌ترین خازنهای پلیمری SMD خازن الکترولیتی پلیمری SMD است. ماکزیمُم بَسامد کار خازنهای SMD پلیمری حدود یک مگاهرتز است.



مهمترین ویژگی SMD خازن پُلیمریSMD Polymer capacitor دارا بودن سطح ولتاژ مناسب و مقاومت بالا در برابر تغییرات دما و تغییرات ولتاژ می باشد . این خازن ها در مدارات منبع تغذیه و به وفور در دستگاه های الکترونیکی کوچک نظیر شارژر ها ، درایور های led و... استفاده میشوند کاربرد دارد.



استفاده از پلیمر در ساختمان خازن SMD باعث شده است که ظرفیت خازنی بسیار بالایی را به ازای حجم معین داشته باشیم. استفاده ی گسترده از خازنهای پلیمری SMD معمولا در جایی است که به اندازه ی کوچک و ظرفیت خازنی بالایی نیاز باشد. به عنوان یک مزیت، خازنهای پلیمری SMD در حجم زیاد در صنعت استفاده می شوند.برتری خازن های پلیمری SMD نسبت به خازن های دیگر، وزن کم آن و داشتن ظرفیت خازنی زیاد آن است.



نحوه تِست با مولتی متر :

 شارژ و دشارژ خازن را ملاحظه نموده توجه به قطبین الزامی است و نشتی در حد جزئی قابل قبول است؛ بنابراین بعد از شارژ، مولتی متر عدد رو به افزایشی را نشان می دهد. اگر خازن موجب نمایش عدد مولتی متر نگردد یعنی قطع و در صورتیکه صفر باشد یعنی خازن اتصال کوتاه است؛ و اگر اهم کمی نیز قرائت شود به معنی خراب بودن خازن است.   

نویسنده: دکتر (افشین رشید )