EPROM مخفف حافظه فقط خواندنی قابل برنامه ریزی با قابلیت پاک شدن الکتریکی
پژوهشگر و نویسنده: دکتر ( افشین رشید)
نکته: EPROM مخفف حافظه فقط خواندنی قابل برنامه ریزی با قابلیت پاک شدن الکتریکی است. این یک دستگاه فلش مموری غیر فرار است، یعنی اطلاعات ذخیره شده با قطع برق حفظ می شود. EPROM به طور کلی قابلیت ها و عملکرد عالی را ارائه می دهد.
در EPROM میتوانیم آیسی را چندین بار بنویسیم و برنامهریزی کنیم و اینها به عنوان EPROM (ROM برنامهنویسی قابل پاکسازی UV) عمل میکنند.با این حال، زمانی که نیاز است یک برنامه یا اطلاعات یا داده جدید روی آن نوشته شود، لازم نیست EPROM از رایانه یا دستگاه الکترونیکی که بخشی از آن است خارج شود. سفارشی سازی و برنامه ریزی خاص ممکن است برای یک تراشه EPROM در همان حالت انجام بگیرد.
کاربر میتواند کیفیت واحدهای خاص را بدون انتظار پاک کردن برنامهنویسی در سلولهای مختلف تغییر دهد. در نتیجه، مناطقی از دادهها ممکن است پاک شده و بدون انتظار تنظیم بقیه برنامهریزی تراشه، جایگزین شوند. داده های ذخیره شده در یک تراشه EPROM دائمی است، تا زمانی که مشتری تصمیم بگیرد داده های موجود در آن را حذف و جایگزین کند. اطلاعات ذخیره شده در تراشه EPROM حتی با قطع برق از بین نمی رود. در اینجا فقط از یک منبع تغذیه خارجی استفاده می شود. عملیات نوشتن و پاک کردن بر اساس بایت انجام می شود.انواع مختلفی از دستگاه های EPROM در دسترس هستند، اما یکی از پرکاربردترین خانواده های EPROM دستگاه های سری 24CXX مانند 24C02، 24C04، 24C08 و غیره است. همه این ها ویژگی های یکسانی دارند اما تنها تفاوت در حافظه آن است.
EPROM از همان اصل UV-EPROM استفاده می کند. الکترونهایی که در یک دروازه شناور به دام افتادهاند، ویژگیهای سلول را تغییر میدهند، بنابراین به جای آن منطق «0» یا منطق «1» ذخیره میشود.EPROM دستگاه ها و چیپ های حافظه ای است که کمترین استانداردها را در طراحی سلول اجرا می کند. اکثر سلول های رایج از دو ترانزیستور تشکیل شده اند. در این ترانزیستور ذخیره سازی دارای یک دروازه شناور است که الکترون ها را به دام می اندازد. جدا از آن یک ترانزیستور دسترسی وجود دارد که در عملیات استفاده می شود. در EPROM، سلول زمانی که الکترونها از دروازه شناور خارج میشوند، پاک میشود، در حالی که در EPROM، زمانی که الکترونها در سلول شناور به دام افتاده باشند، سلول پاک میشود.
- پژوهشگر و نویسنده: دکتر ( افشین رشید)
دکترایِ تخصصی نانو _ میکرو الکترونیک