(مدار شناسی اِلکترونیک _ تَفسیر ۵۰ نوع مدار) مدار جمع کننده یا Collector circuit __ مدار جمع کننده بطور مؤثر از طریق منبع تغذیه "پایه" یا "محاصره شده"

پژوهشگر و نویسنده:  دکتر  (  افشین رشید)


نکته: یکی دیگــر از کاربرد های مفیــد تقویت کننده عملیاتی، مدار جمع کننده اســت، این مــدار دارای دو یا چند ورودی و یــک خروجی اســت. بـر یک از ولتاژ ها بــه ترتیب باعث عبور جریــان ها یی از داخل مدار میشوند.

مجموع جریان هــای ورودی به یک اتصال باید مســاوی جریان های دور شونده از آن باشد، Rf عبور میکند، برابر با جمع مدار میشود.بنابراین جریانی که از مقاومت جبری سه جریان ورودی است.همچنیــن ، ولتاژ خروجــی برابر با جمع جبری ســه ولتاژ  ورودی با یک دیگر است.چــون در یک مدار الکتریکی کلیــه مقاومت ها برابرنــد بنابراین ولتــاژ خروجی برابــر بــا مجمــوع ولتــاژ هــای ورودی خواهــد بــود.


پیکربندی که در آن سیگنال ورودی به ترمینال پایه و سیگنال خروجی گرفته شده از ترمینال امیتر اعمال می شود. بنابراین ترمینال جمع کننده برای مدارهای ورودی و خروجی مشترک است. به این نوع تنظیمات Common Collector (CC) گفته می شود زیرا ترمینال جمع کننده بطور مؤثر از طریق منبع تغذیه "پایه" یا "محاصره شده" است.

یک یادآوری ابتدایی از مدار جمع کننده مثبت Positive شده یا Collector circuit

یک یادآوری ابتدایی از مدار جمع کننده مثبت Positive شده یا Collector circuit

وقتی مدار تقویت کننده ای طراحی می شود انتظار این است که بهره ولتاژ ، بهره جریان ، امپدانس ورودی، امپدانس خروجی و ســایر مشخصات و پارامترهای آن تحت هیچ شرایطی تغییر نکند.بر گشــت دادن قســمتی از ســیگنال خروجی  جریان یا ولتاژ  یک تقویت کننده یا یک سیســتم به ورودی آن را فیدبک یا تغذیه برگشــت می نامند. بهــره تقویت کننده فیدبک شــده همــواره ثابت می مانــد. در صورتــی که بهــره ولتاژ تقویت کننــده فیدبک نشده ، ممکن است  به شدت تغییر کند.

پژوهشگر و نویسنده:  دکتر  (  افشین رشید)

دکترایِ  تخصصی نانو _ میکرو الکترونیک