(برنامه نویسی سی شارپ )حرکت بین کدها در هنگام Debug برنامه های #C (مهندسی برق _ الکترونیک)

پژوهشگر و نویسنده:  دکتر (  افشین رشید )

نکته: از منوی Debug ، گزینه “over Step “را انتخاب کرده و یا دکمه F10 را فشار دهید. در این حالت، خط کد بعدی برنامه اجرا شده و می توانید با حرکت موس بر روی کد ببینید که اکنون متغیر a دارای مقدار است. 

مجدداً با زدن دکمه F10 به حرکت در خط های کد ادامه داده و هر خط را یک به یک اجرا کرده و مقدار متغیر آن را در آن خط بسنجید، تا این که به انتهای کد برسید.چندین بار بر روی متغیر  عملیات ریاضی انجام داده و سپس نتیجه نهایی را در خروجی چاپ می کند، در کنار خطی اولی که متغیر تعریف و مقداردهی شده است، 

یک Breakpoint قرار دهید. سپس پروژه را اجرا نمایید. در خط اول ای که Breakpoint قرار داده اید، اجرای برنامه متوقف شده و می توانید با بردن موس بر روی متغیر (testint) مقدار آن را در لحظه مشاهده نمایید. در این مرحله، متغیر  دارای مقدار پیش فرض متغیرهای عددی یعنی صفر است، زیرا هنوز کد آن خط اجرا نشده است. برنامه از روی کد فراخوانی تابع بدون توجه عبور می کند. این حالت روش پیش بینی فرض Debugger است. اما بار دیگر اجرای کد را از اول شروع کرده و هنگام رسیدن به خط کد فراخوانی تابع (Calculation Make) ،از منوی Debug گزینه into Step را انتخاب کرده یا کلید میانبر F11 را فشار دهید. در این هنگام، برنامه وارد عملیات فراخوانی تابع شده و بدنه تابع را به صورت کامل پیمایش می کند. بنابراین با زدن دکمه F11 می توانید ریزعملیات اجرایی برنامه را هم بررسی کنید.

اما اگر وارد یک تابع شدید و در میانه راه خط هستید از مشاهده ادامه روند اجرای تابع صرف نظر کرده و به کد اصلی برنامه باز گردید، می توانید از منوی Debug گزینه “out step “را انتخاب کرده و یا دکمه F11 +shift را همزمان فشار دهید. در این حالت برنامه به ادامه کد پس از تابع بازگشته و به این صورت می توانید هر چند بار که خواستید وارد فراخوانی یک تابع شده و سپس در هنگام لزوم از آن خارج شوید.

  • پژوهشگر و نویسنده:  دکتر (  افشین رشید )