_ بخش فیوز (شناخت انواع فیوز های الکتریکی)


فیوز شیشه ای (کد دار) 

پژوهشگر  و نویسنده: دکتر ( افشین رشید )


نکته : از فیوز  های شیشه ای عموما در ورودی اصلی تغذیه دستگاه های الکترونیکی استفاده میشود . فیوز دستگاه را در هنگام بروز مشکلات مانند اتصال کوتاه یا اضافه جریان از شبکه جدا کرده و باعث کاهش صدمات وارده به آن میشود.رشته سیم موجود میتواند جریان مشخصی را تحت ولتاژ مشخصی ، برای مدت زمان محدودی تحمل کند این میزان جریان و ولتاژ روی پایه فیوز هک شده است.

برای میزان اندازه گیری جریان کاری و ظرفیت فیوز شیشه ای glass fuse مشخصات به طریق دیگری غیر از چاپ مشخص می ‌شود. در فیوز شیشه ای glass fuse از نوار های رنگی استفاده می ‌شود. به عبارت دیگر، مقدار ظرفیت و تلرانس آن را با یک کد رنگی مشخص می ‌کنند.



اندازه فیزیکی فیوز شیشه ای glass fuse نیز نشان‌ دهنده قابلیت تحمل توان یا درجه ‌بندی توان آن است. باند های نواری رنگی، منجر به یک سیستم تشخیص مقدار ظرفیت سلف می‌ شود که «کد رنگی فیوز کم فشار» ( Color Code Fuse) نام دارد.



مقدار ظرفیت فیوز شیشه ای glass fuse همیشه از چپ به راست خوانده می شود .



فیوز شیشه ای از یک رشته سیم رسانا با قطر و طول محاسبه شده برای جریان نامی فیوز ، که در داخل یک استوانه ی شیشه ای قرار گرفته است ، تشکیل میشود . دلیل استفاده از محفظه ی شیشه ای ایجاد قابلیت مشاهده سالم یا سوخته بودن فیوز است . سرعت عملکرد این فیوز پایین بوده و زمان عملکرد آن به پارامتر های مختلفی همچون شدت جریان اتصال کوتاه ، میزان ولتاژ کاری ، دمای محیط ، جنس و طول مسیر ارتباطی  و... وابسته است.


نحوه تست فیوز شیشه ای (کد دار) با مولتی متر 

مانند تِست تمام فیوزها مولتی متر در حالت بازر بوق میزند ، یعنی فیوز شیشه ای کد دار سالم میباشد.در غیر این صورت فیوز شیشه ای کد دار سوخته و باید تعویض گردد.

پژوهشگر و نویسنده:  دکتر  (  افشین رشید)

دکترایِ  تخصصی نانو _ میکرو الکترونیک