شرکت های سازنده PLC و کاربرد PLC در صنایع مختلف (برق _ الکترونیک)

پژوهشگر و نویسنده:  (  افشین رشید )

نکته :  از شرکت های سازندۀ PLC می توانSIEMENS ، MITSUBISHI ، BRADLEY ALLEN ، OMRON ،  و KEYENCE را نام برد. همچنین زبان برنامه نویسی خاصی جهت سیستم های PLC تولید شده می باشد که  زبان برنامه نویسی ابداع شده توسط شرکت SIEMENS یعنی5STEP است .

PLC دستگاهی است که قابلیت برنامه ریزی داخلی دارد و به اصطلاح منطق پذیر است و ما با دادن یک برنامه نرم افزاری، فرمان های مد نظر مان را در پی ال سی برنامه ریزی می کنیم این فرمان میتواند از طریق  انواع سنسور های صنعتی به پردازنده داده شود و با دادن فرمان ورودی به plc ، در خروجی می توانیم در زمان و مکان مناسب از PLC فرمان های از قبل برنامه ریزی شده را دریافت کنیم.پیشرفت های چشمگیر فناوری نیمه هادی در زمینه ساخت ریز پردازنده و حافظه های با حجم بالا امکان ساخت کنترل کننده های منطقی الکترونیکی برنامه پذیر را فراهم آورد . در این کنترل کننده ها برخلاف کنترل کننده های مبتنی بر قسمت های الکترومکانیکی ، برای تغییر منطق کنترل کافی است بدون تغییری در سیم کشی یا قطعات ، فقط برنامه کنترل را تغییر دهیم . در اینصورت می توانیم از یک کنترل کننده منطقی برنامه پذیر هرجا که خواسته باشیم استفاده نماییم .

مزایای استفاده از کنترل کننده های منطقی برنامه پذیر :

1 – استفاده از PLC حجم تابلوهای فرمان را کاهش می دهد.

2 – استفاده از PLC موجب صرفه جویی فراوان در هزینه می گردد .

3 – PLC استهلاک مکانیکی ندارد بنابراین علاوه بر طول عمر بیشتر ، نیازی به سرویس و تعمیرات دوره ای ندارد .

4 – مصرف انرژی PLC بسیار کمتر از مدارهای  رله ای است 

5 – PLC نویزهای صوتی و الکتریکی ایجاد نمی کند .

6 – عیب یابی مدارات کنترل با PLC سریع و آسان است و معمولا PLC خود دارای برنامه عیب یابی می باشد . 



PLC ها مبتنی بر میکروپروسسور هستند و با داشتن اجزایی مانند زمان سنج ، شمارنده و ثبات انتقالی ، کنترل فرآیند های پیچیده را آسان می سازند. PLC ها کامپیوترهای تک منظوره ای هستند که از سه بخش تشکیل شده اند : ورودی ، حافظه و پردازش . اطلاعات ورودی از طریق سنسورها دریافت و در حافظه ذخیره می گردند ، این اطلاعات با توجه به فرامین موجود در حافظه پردازش شده و سپس خروجی ها به نحوی مناسب ساخته می شوند . هر PLC دارای زبان برنامه نویسی خاص خود بوده که رابط بین کاربر و سخت افزار PLC می باشد . 

نویسنده: دکتر (افشین رشید )