_ بخش ترانزیستور اَثر میدانی ( قابل برنامه ریزی PUT
سرعت سوئیچینگ در ترانزیستور‌ اَثر میدانی قابل برنامه ریزی PUT  (ترانزیستور قابل کنترل)
پژوهشگر و نویسنده:  دکتر  (  افشین رشید)
 
 


انتخاب نام PUT ،که به معنی UJT قابل برنامه ریزی اســت به دلیل قابل کنترل بودن مقدار ولتاژ انتخاب شــده است زیرا در PUT ، مقــدار  ولتاژ را می توان به مقــدار دلخواه برنامه ریزی یا تنظیم کرد.ترانزیستور put یک ترانزیستور قابل کنترل اســت ، لذا می توانیم با استفاده از آن ولتاژ را به مقدار دلخواه تنظیم کنیم.
 

unti787889_dsvh.jpg
 

سرعت سوئیچینگ یک ترانزیستور تک پیوندی قابل برنامه‌ ریزی، PUT، عموماً بسیار سریع‌ تر از یک تریستور است و این می‌تواند بسیار مفید باشد، به خصوص در برخی از کاربرد های کنترلی.



 
خصوصیات سوئیچ ترانزیستور PUT بسیار شبیه BJT است زیرا ترانزیستور PUT یا ولتاژ بالایی را جذب می کند و از جریان جریان بار جلوگیری می کند و یا به ولتاژ پایین می رود و اجازه می دهد جریان بار جریان یابد. از ترمینال سوم می توان برای استفاده از یک جریان کنترل استفاده کرد که این عمل شکست را آغاز می کند. 
 
untitle7878_7j6f.jpg

بازده ترانزیستور سوئیچینگ PUT بسیار زیاد است زیرا در مدار می تواند ولتاژ چند صد ولتی را با چند میلی آمپر مسدود کند یا 50 آمپر جریان را با افت ولتاژ حدود 1.0 ولت هدایت کند.
 
untitled-1888_0oun.jpg
 

اگرچه ترانزیستور تک پیوندی قابل برنامه‌ ریزی پیچیده‌ تر از تک پیوندی دیودی پایه است، با این وجود ساخت آن نسبتاً آسان است.PUT از چهار لایه تشکیل شده است که نواحی نوع p و نوع n را به طور متناوب و با نسبت‌ های تقریباً مساوی در خود جای داده‌ اند.این قطعه از نظر ساختار بسیار شبیه به تریستور به نظر می‌ رسد، اما تفاوت آنها در این است که الکترود گیت به ناحیه نوع n در کنار لایه آند نوع p متصل است.

پژوهشگر و نویسنده:  دکتر  (  افشین رشید)
دکترایِ  تخصصی نانو _ میکرو الکترونیک