دیودهای بازیافت سریع در مدارات الکترونیک قدرت (مهندسی برق _ الکترونیک)

پژوهشگر و نویسنده:  دکتر افشین رشید)

نکته: یکی از انواع دیودها ، دیودهای نیمه هادی قدرت اســت که نقش بســیار مهمــی را در الکترونیک قــدرت دارند زیرا این دیــود ها می توانند بــه عنوان کلیــد در مدارهایی مانند یکســوکننده ها ، رگولاتورهای کلید زنی (سوئیچینگ )، شــارژ معکوس خازن در انتقال انــرژی و برگرداندن انرژی از بار به منبع مورد اســتفاده قــرار گیرند. 

هنگام طراحی یک مدار در برخی از کاربردهــا ، دیودهای قدرت را به صورت کلیدهای ایده آل در نظر می گیرند ، در حالی که مشخصه های عملکرد دیودهــا در محیط واقعی با حالــت ایده آل تفاوت دارد. دیود های قدرت مشــابه دیودهای PN معمولی هستند با این تفاوت که ولتاژ و جریان ( قدرت ) بالاتری را می توانند تحمل کنند.هم چنین پاســخ فرکانسی یا سرعت کلید زنی آن ها نسبت به دیودهای معمولی کم تر است .


اگر دیودی در شرایط بایاس معکوس باشد ، فقط جریان ناچیز نشتی که ناشــی از حامل های اقلیت کریستال ها است در مــدار جاری می شــود . چنان چه ولتاژ مســتقیم به دیود اعمال کنیم ، مدت زمانی طول می کشــد تــا دیود از بایاس مخالــف به بایاس موافق بــرود و جریان از دیود عبور نماید. این زمــان را »زمان بازیافت مستقیم « یا »زمان روشن شدن « می نامند. دیودهای یک سو کننده با کاربرد عمومیزمــان بازیافت زیادی دارنــد به طور مثال یــک نمونه از این دیودها دارای زمان بازیافت 25 میکروثانیه است. این دیود ها با جریان موافق کم تر از 1A تاچندهزار آمپر، ولتاژ PIV از 50 ولت تا حدود 5KV ساخته میشوند.

پژوهشگر و نویسنده:  دکتر افشین رشید)