_ بخش باتری ها و پیل های اِلکتریکی

بررسی ساختار و ساختمان داخلی ( باتری آلکالاین یا باتری کتابی ) 

پژوهشگر و نویسنده:  دکتر  (  افشین رشید)



یکی از نقاط قوت کلیدی شیمیایی در باتری قلیایی ( باتری آلکالاین ) ، توانایی آن در تامین انرژی ابزار های روزمره مانند ساعت زنگ دار، ماشین اصلاح برقی، کنترل از راه دور و رادیو و غیره است. باتری قلیایی ( باتری آلکالاین ) به یکی از کالاهای ضروری زندگی تبدیل شده‌ اند، که منجر به افزایش تقاضا / نیاز برای این باتری‌ ها می‌ شود. (باتری های آلکالاین) باتری های یکبار مصرف اولیه هستند که پس از تخلیه کامل باید تعویض شوند. به طور متوسط، انتظار می رود که یک باتری قلیایی یک دستگاه را برای یک دوره دو تا چهار ماهه تغذیه کند (به جز در چند کاربرد کم تخلیه)، پس از آن باید با یک باتری جدید جایگزین شود. این اَمر تقاضا برای این باتری ها را ایجاد می کند. در دسترس بودن گسترده، همراه با انتخاب گسترده ای که توسط سازندگان با توجه به کاربردها ارائه می شود (سری های مختلف باتری های قلیایی در کاربرد های با تخلیه متوسط، تخلیه بالا و کم تخلیه عرضه می شوند). باتری آلکالاین نوع قابل شارژ نیز دارد.

در ساختار و ساختمان داخلی باتری قلیایی ( باتری آلکالاین ) میزان و گنجایش ظرفیت باتری آلکالاین به جریان گذرنده از آن بستگی دارد که هرچه این جریان بیشتر باشد ظرفیت باتری کاهش می‌ یابد (که این جریان گذرنده به دستگاهی که از باتری تغذیه می‌ کند بستگی دارد).باتری های آلکالاین متداول ترین نوع باتری در جهان هستند که چون فاقد جیوه هستند برای طبیعت مضر نبوده و می‌ توان آن‌ ها را با سایر ضایعات دفع کرد. با این حال بهتر است آن‌ ها را بازیافت کرد.

ساختمان داخلی :

_ الکترود منفی: روی (معمولاً خمیر است، زیرا با هیدروکسید پتاسیم مخلوط می شود)

_ الکترود مثبت: اکسید منگنز

_ پین جداکننده



در ساختار و ساختمان داخلی باتری قلیایی ( باتری آلکالاین ) در هر دو نوع سلول باید یک جدا کننده بین الکترود مثبت و منفی وجود داشته باشد. این جدا کننده باید اجازه دهد واکنش شیمیایی انجام شود، اما هر جریانی را مسدود کند (در غیر این صورت باتری قطع جریان می کند). در باتری 9 ولتی سلول ها نیز باید از نظر شیمیایی از یکدیگر جدا شده و به صورت سری به صورت الکتریکی متصل شوند.


موارد عمومی استفاده از باتری قلیایی ( باتری آلکالاین ) : 

استفاده از باتری قلیایی ( باتری آلکالاین ) برای کاربرد های کم تخلیه و عملکرد با نرخ تعویض بسیار پایین ارائه می دهد. کاربردهای کم تخلیه شامل چراغ قوه، رادیو قابل حمل، ساعت زنگ دار، کنترل از راه دور، اسباب بازی و موارد مشابه است. با توجه به نرخ تعویض باتری کم برای برنامه های کم تخلیه، این بخش شاهد نرخ رشد سالانه ترکیبی پایین در مقایسه با برنامه های با تخلیه بالا و سایر برنامه ها است. کاربردهای دیگر باتری قلیایی ( باتری آلکالاین ) شامل پزشکی، صنعتی، دفاعی و نظامی و غیره است.

پژوهشگر و نویسنده:  دکتر  (  افشین رشید)

دکترایِ  تخصصی نانو _ میکرو الکترونیک