بررسی (تغییر ساختار ) در نانو ذرات نقره Nano silver particle (دکترای نانو _ میکرو الکترونیک)

پژوهشگر و نویسنده:  دکتر  (  افشین رشید)



نکته : نقره فلز درخشنده ، نرم ، بسیار انعطاف پذیر و قابل انعطاف است. که مهم ترین خاصیت نقره، خاصیت میکروب کشی آن می باشد. این ماده یک هادی عالی برای گرما و برق است.استفاده از ذرات از مقیاس خُرد تا مقیاس نانو مزایایی را برای زمینه های مختلف علمی فراهم می کند ، اما از آنجا که درصد زیادی از اتم های آنها روی سطح قرار دارند ، نانو مواد می توانند واکنش زیادی نشان دهند و خطرات بالقوه ای را برای انسان به همراه داشته باشند.

نانو ذرات به دلیل کاربرد گسترده آنها ، هم در صنعت و هم در علوم طبیعی بسیار مورد توجه هستند. در حالی که مواد طبیعی بدون در نظر گرفتن اندازه دارای خصوصیات فیزیکی ثابت هستند ، اندازه یک ذره نانو خصوصیات فیزیکی و شیمیایی آن را تعیین می کند. بنابراین ، خصوصیات یک ماده با نزدیک شدن اندازه آن به مقیاس نانو و قابل توجه شدن درصد اتم در سطح ماده ، تغییر می کند.ویژگی مهم همه ی نانو ساختارهای  آنست که تعداد اتم های سطح در آن ها نسبت به تعداد اتم های حجم بیشتر است. این نسبت با کاهش اندازه ی نانو ذره افزایش می یابد. بنابراین اندازه ی نانو ذره ویژگی مهم آن محسوب می شود.بازه ی تغییر فعالیت نانو ذرات به ماهیت و شکل نانو ساختار بستگی دارد. با این حال، اگر انرژی میدان نانو ذره با انرژی پرتودهی الکترو مغناطیسی قابل قیاس باشد و اگر در محدوده ی معین طول موج با رخداد واکنش های شیمیایی در مواد تحت پرتودهی تغییرات چشمگیر ایجاد گردد فعالیت نانو ذره های تا اندازه ی 100nm چشمگیر خواهد بود.اتم های سطح نانو ذرات از لحاظ انرژی جبران نشده اند. بطور کلی، نتایج رشد انرژی نانو ذره را می توان بصورت انرژی کل اتم های سطح ذره بیان نمود.  آزادی جنبش اتم های سطح  نانو ساختار ها محدود است و تنها جنبش های ارتعاشی و حرکت الکترون ها امکان پذیر می باشد. این دو واکنش الکترو جنبشی به یکدیگر وابسته اند چون جابجایی ابرهای الکترونی اتم ها بطور حتم بسامدهای ارتعاشی پیوندهای اتم های نانو ذرات را تغییر می دهد. از طرف دیگر، تغییر مکان الکترون های ظرفیت در پیوند ها قطبیت پیوند و اجسام موسوم به ابر مولکول را تغییر می دهد. در این صورت انتقال الکترون به سطح انرژی بالاتر امکان پذیر می شود.



نقره بالاترین میزان هدایت الکتریکی در تمام فلزات را دارد ، اما از آنجایی که بسیار گران است ، برای مقاصد الکتریکی کاربرد زیادی ندارد. نقره یک فلز فعال شیمیایی نیست؛ با این حال اسید سولفوریک و اسید سولفوریک غلیظ با آن واکنش نشان می دهند.نقره را می توان از رسوبات خالص و همچنین از سنگ معدن نقره به دست آورد.نقره در هوا اکسیده نمی شود. با این حال با سولفید هیدروژن موجود در هوا واکنش نشان می دهد و به دلیل تشکیل سولفید نقره باعث لکه شدن این فلز می شود. از این رو محصولات نقره ای نیاز به تمیز کردن منظم دارند. نقره در آب پایدار است.نقره خالص تقریباً سفید ، درخشان ، نرم , قابل انعطاف است ، این ماده یک هادی عالی برای گرما و برق است.نقره انقدر نرم است که نمی توان آن را به صورت خالص به کار برد بلکه باید با فلزات دیگر ترکیب شود.



نتیجه گیری : 

استفاده از ذرات از مقیاس خُرد تا مقیاس نانو مزایایی را برای زمینه های مختلف علمی فراهم می کند ، اما از آنجا که درصد زیادی از اتم های آنها روی سطح قرار دارند ، نانو مواد می توانند واکنش زیادی نشان دهند و خطرات بالقوه ای را برای انسان به همراه داشته باشند.

پژوهشگر و نویسنده:  دکتر  (  افشین رشید)

دکترایِ  تخصصی نانو _ میکرو الکترونیک