الکترو پمپ های رفت و برگشتی (Reciprocating) ساختار ، عملکرد و کاربرد ها (برق _ الکترونیک)
پژوهشگر و نویسنده: دکتر ( افشین رشید )
نکته : پمپ های الکترونیکی رفت و برگشتی (Reciprocating) وسیلهای است که به روش مکانیکی _ الکترونیکی ، که با کمک سیستم مَکش (نوعی گرانش) مایعات و گازها را جابجا میکند.
الکترو پمپ های رفت و برگشتی (Reciprocating) بر اساس مکانیسم جابجایی سیالات به سه گروه عمده تقسیم میشوند: بالابر مستقیم ، جابجایی وگرانشی تقسیم میشوند.الکترو پمپ های رفت و برگشتی (Reciprocating) در انواع مختلفی تولید میشوند و در کاربرد های عمومی و صنعتی مورد استفاده قرار میگیرند. مانند پمپ الکترونیکی آب و پمپ های صنعتی و حتی در چاه های نفت و گاز نیز کاربرد دارند . در ساختمان پمپ الکترونیکی فشار الکترونیکی _مکانیکی همراه با مَکش مورد استفاده قرار میگیرد و کنترل کننده پمپ اتوماتیک به طور کامل کنترل الکترونیکی پمپ هوشمند الکترونیکی با توجه به وضعیت سطح مایعات یا گازها تشخیص داده شده، لوله های مکش و داده های تغییر فشار لوله برای شروع و توقف پمپ تنظیم میگردد.بعضی از الکترو پمپ های رفت و برگشتی (Reciprocating) جهت شروع به کار از منابعی مانند الکتریسیته، انرژی باد یا آب تغذیه می شود و یا به صورت دستی مدیریت می شود.
الکترو پمپ های رفت و برگشتی (Reciprocating) برای جابجایی و انتقال انواع مایعات که با افرایش فشار، باعث جابجایی مایعات به ارتفاع بالاتر (با افزایش هد) یا حتی پایین تر (حوضچه و یا مخزن) می شود. پمپ ها در صنایع مختلف کاربردهای مختلف و فراوانی دارند. پمپ ها از منابع انرژی مختلفی استفاده می کنند که شامل پمپ ها با کارکرد دستی، برقی، موتورهای درون سوز و نیروی باد می شود پمپ ها دارای اندازه های مختلفی هستند که از سایز میکروسکوپی برای کارهای پزشکی تا پمپ های بزرگ صنعتی را شامل می شود.به عبارتی دیگر، پمپ انرژی مکانیکی را از یک منبع خارجی مانند موتور گرفته و به سیال مایعی که در حال عبور از آن است منتقل می کند. در نتیجه انرژی سیال پس از خارج شدن از پمپ افزایش می یابد. از پمپ ها برای انتقال و یا جابجایی سیال از یک نقطه به نقطه دیگر در یک سیستم لوله کشی و یا هیدرولیک استفاده می شود الکترو پمپ های رفت و برگشتی (Reciprocating) دارای انواع مختلفی هستند که هر کدام کاربرد خاصی دارند.
پژوهشگر و نویسنده: دکتر ( افشین رشید )