الکترو پمپ (سانتریفیوژ مَگنتی) centrifuge magnetic pump ساختار ، عملکرد و کاربرد ها (برق _ الکترونیک)
پژوهشگر و نویسنده: دکتر ( افشین رشید )
نکته : یکی از موارد چالش برانگیز در طراحی این نوع پمپ ها برای انتقال مواد شیمیایی و سیالات سمی و خطرناک پدیدار می شود. به دلیل وجود آب بند مکانیکی (Mechanical Seal) و ماهیت و طراحی استهلاکی آن وجود نشتی سیال و پخش شدن بخارات و گاز های سمی ناشی از آن پس از گذشت مدتی از کارکرد پمپ امری اجتناب ناپذیر می باشد.
الکترو پمپ (سانتریفیوژ مَگنتی) centrifuge magnetic pump جهت انتقال مواد شیمیایی٫ سیالات سمی و خطرناک٫ سیالاتی که خواص خورندگی زیادی دارند نظیر اسید ها و باز ها و حلال های شیمیایی و ... میباشد.در الکترو پمپ (سانتریفیوژ مَگنتی) centrifuge magnetic pump این چالش با حذف سیل مکانیکی برطرف شده است. در این نوع پمپ ها انتقال نیروی محرکه الکتروموتور به پروانه از طریق میدان مغناطیسی انجام می پذیرد. به دلیل حذف سیل مکانیکی در الکترو پمپ (سانتریفیوژ مَگنتی) centrifuge magnetic pump استهلاک مربوط به آن وهمچنین خطرات ناشی از نشتی بر اثر خورده شدن شیمیایی یا سایش مکانیکی نیز حذف می گردد.
الکترو پمپ (سانتریفیوژ مَگنتی) centrifuge magnetic pump دارای یک محفظه هستند که حلزونی شکل است و پوسته یا کِیسینگ نامیده می شود و درون آن یک یا چند چرخ قرار دارند که روی یک محور (شفت) نصب شده اند. هر چرخ مجهز به تعدادی پره می باشد. انتقال انرژی به سیال در این قسمت انجام می شود. برای اینکه از محل خروج شفت از کِیسینگ پمپ سیالی خارج نشود و اصطلاحاً نشتی به خارج نداشته باشیم از ابزاری به نام مکانیکال سیل استفاده شده است.
موارد کاربرد الکترو پمپ (سانتریفیوژ مَگنتی) centrifuge magnetic pump
استفاده از الکترو پمپ (سانتریفیوژ مَگنتی) centrifuge magnetic pump در صنایع مختلف کاربرد های فراوانی یافته است و بسته به نوع استفاده گونه های متعددی از این پمپ در حال ساخت می باشد و در جابه جایی مواد شیمیایی سمی ،سیالات قابل اشتعال ، مواد شیمیایی فرار مانند الکل و ...مواد خورنده، سیالات بد بو ، سیالات حاوی مواد رادیو اکتیو نیز کاربرد دارد.
پژوهشگر و نویسنده: دکتر ( افشین رشید )