آیسی ic حافظه RAM (حافظه بافر و موقت)
پژوهشگر و نویسنده: دکتر ( افشین رشید)
نکته: آیسی ic حافظه RAM برای بافر های حافظه بسیار خوب کار می کند، جایی که داده ها معمولاً به ترتیبی که قرار است استفاده شوند ذخیره می شوند ؛ به عنوان مثال، حافظه بافر و موقت از سوی دیگر، داده های RAM به هر ترتیبی قابل دسترسی هستند.
تراشه RAM حافظه ای موقت است که حاوی ترانزیستور هایی است که امکان اجرای حافظه دسترسی تصادفی در سخت افزار را فراهم می کند. این پایه ای ترین و جدایی ناپذیر حافظه است، زیرا بلوک اصلی برای کارت های RAM و سایر برنامه ها است.تراشه های رم برای اولین بار در اواخر دهه 1960 وارد بازار شدند و اولین تراشه DRAM که به صورت تجاری در دسترس قرار گرفت Intel 1103 بود که در اکتبر 1970 معرفی شد.
امروزه تراشه های رم از همان فناوری هایی استفاده می کنند که در اکثر ریز تراشه ها و ریز پردازنده ها وجود دارد که به آنها اجازه می دهد. با استفاده از جدیدترین فرآیندهای زیر 20 نانومتری ساخته می شوند که به آنها اجازه می دهد کوچکتر و سریعتر باشند، ظرفیت بیشتری داشته باشند و نسبت به نسل های قدیمی تر تراشه ها ارزان تر باشند.تراشه های رم یا در برد های مدار کوچکی که شامل کنترل کننده ها و گذرگاه ها هستند ادغام می شوند تا امکان ارتباط با رایانه یا رایانه شخصی را فراهم کنند، یا به عنوان ماژولهای قابل تعویض جداگانه در دسترس هستند. با این حال، در دستگاه های تلفن همراه، تراشه رم مستقیماً برای صرفه جویی در فضا روی مادربرد لحیم می شود و بنابراین قابل جدا شدن نیست. انواع تراشه های رم به تعداد انواع رم وجود دارد، از SRAM، DRAM گرفته تا VRAM تخصصی تر و بسیاری دیگر از انواع RAM به عنوان آیسی حافظه موقت استفاده میشوند.
آی سی حافظه RAM یک IC بافر و حافظه موقت است که شامل 4 بافر می باشد که خروجی آنها می تواند در وضعیت 3state قرار گیرد. می دانیم که وضعیت 3state به وضعیتی می گوییم که پایه خروجی آی سی نه High باشد و نه Low، بلکه هیچ پتانسیلی نداشته باشد و آزاد باشد.بسیاری از المانهای الکترونیکی و به خصوص IC های دیجیتالی مانند RAM ، قابلیت جریان دهی محدودی دارند و مصرف جریان زیادی دارند را نمی توان مستقیم به مدار تغذیه متصل نمود.
- پژوهشگر و نویسنده: دکتر ( افشین رشید)
دکترایِ تخصصی نانو _ میکرو الکترونیک