PLC پورت ارتباطی (پورت پروفینت profinet port) در Step 7 (برق _ الکترونیک)

پژوهشگر و نویسنده:  (  افشین رشید )

نکته : پورت ارتباطی امکان ارتباط CPU را با شبکه های صنعتی و کامپیوتر و دیگر دستگاه های جانبی فراهم می کند . دقت نمایید که ارتباط بین PLC با کامپیوتر از طریق استاندارد RS232 می باشد . بعضی از انواع سری S7 دارای دو پورت ارتباطی می باشند . از این پورت ها جهت اتصال به پانل های نمایشی و پروگرامر استفاده می شود .

تمام PLC های سری S7 دارای پورت شبکه‌ ی صنعتی پروفی نت بوده که از نظر ظاهری مشابه پورت اِترنت صنعتی است. حروف PN معرف پورت شبکه‌ی پروفی نت می باشد که روی PLC وجود دارد. از این شبکه برای تبادل اطلاعات بین سطوح مختلف اتوماسیون از سیستم های مدیریت گرفته تا سیستم های مانیتورینگ و حتی ارتباط سیستم کنترل با سطح فیلد نیز استفاده می شود.پورت پروفی نت روی همه وجود دارد. در ساده ترین حالت پورت PN به صورت دوبل است که شبیه یک سوئیچ دو پورت عمل می کند. از این پورت می توان برای ارتباط با سطح فیلد یا با سطوح بالادست مانند سطح مانیتورینگ استفاده کرد.


بر خلاف پورت Profinet که روی همه ‌ی این PLC ها وجود دارد، پورت شبکه ی Profibus فقط روی برخی از انواع PLC ها وجود دارد. حروف DP معرف پورت شبکه ی پروفی باس DP می باشد که روی PLC وجود دارد. از شبکه ی پروفی باس بیشتر برای ارتباط تجهیزات فیلد یا بعضا برای ارتباط با سایر سیستم های کنترلی استفاده می گردد.به طور کلی اگر در انتهای کد PLC فقط حرف PN دیده شود پورت پروفی نت دارد ولی اگر حروف PN/DP دیده شود هر دو پورت پروفی نت و پروفی باس را دارد. قبل از حروف فوق به عدد 1 یا 2 یا 3 یا 4 اشاره می شود که معرف تعداد کل پورت های PLC می باشد. هر پورت  دارای یک آدرس MAC فیزیکی تعیین شده توسط سازنده است و کنار پورت حک شده است ولی از آن استفاده نمی شود اما آدرس IP توسط کاربر تعیین می شود و هر پورت باید آدرس مستقلی داشته باشد.

نویسنده: دکتر (افشین رشید )