کارت رله PLC لوگو LOGO یا (Relay card) ساختار ، عملکرد ، کاربرد ها (برق _ الکترونیک)

پژوهشگر و نویسنده: (  افشین رشید )




نکته : کارت رله وسیله ای است که از آن برای اهداف مختلفی استفاده می شود مانند اتصال به PLC این وسیله شامل تعدادی سوئیچ(کلید) می باشد که بر روی یک بدنه نصب شده اند و می توانند با دریافت فرمان قطع و وصل شوند.

PLC ها می توانند دارای دو نوع خروجی رله ای و ترانزیستوری باشند.خروجی های رله ای قابلیت سوئیچ زنی(قطع و وصل) با آمپر بالاتر مثلا 2 ، 5 و 10 آمپر را دارند . در عوض تعداد قطع و وصل پایینی دارند و کند هستند. در مقابل خروجی ترانزیستوری با آمپر خیلی پایین و تعداد سوئیچ زنی (قطع و وصل) بالا را داریم برای مثال 1000 قطع و وصل در ثانیه. اگر قرار باشد به یک خروجی ترانریستوری یک مصرف کننده با آمپر بالا وصل کنیم . مثلا کنتاکتور ، المنت یا . . . برای این موارد حتما نیاز به استفاده از رله است .که مدل های مختلفی از این کارت های رله وجود دارد .حتی بهتر است برای خروجی های رله ای هم از کارت رله استفاده شود تا اگر اتصالی و یا مشکلی در مصرف کننده خروجی وجود داشت ، تاثیر آن به خروجی PLC نرسد .



تحریک ورودی کارت های رله 24 ولت AC یا DC است.منظور از بدون پلاریته بودن یعنی مقاومت در برابر جابه جا بودن مثبت و منفی سیم های برق. جریان خروجی رله ها نیز 16 آمپر می باشد.از رله ها برای جداسازی سطح ولتاژ از سطح دیگر استفاده می شود. برای کنترل عملکرد یک موتور ولتاژ متوسط ​​، شاید 2300 ولت یا 4160 ولت ، ممکن است از یک PLC استفاده شود. از یک رله برای انرژی دادن به استارت استفاده می شود که به نوبه خود ولتاژ موتور را تغییر می دهد در حالی که PLC رله را کنترل می کند. برای تهیه یک توالی کنترل ، از رله ها همچنین می توان برای طرح های کنترلی ساده که PLC غیراقتصادی است استفاده کرد.


به طور کلی کارت رله وسیله ای است که از آن برای اهداف مختلفی استفاده می شود مانند اتصال به PLC. این وسیله شامل تعدادی سوئیچ (کلید) می باشد که بر روی یک بدنه نصب شده اند و می توانند با دریافت فرمان قطع و وصل شوند.

نویسنده: دکتر (افشین رشید )