الکترو پمپ های الکترونیکی  گرانشی Gravity pump (ساختار ، عملکرد و کاربرد ها (برق _ الکترونیک)

پژوهشگر و نویسنده: دکتر (  افشین رشید )


نکته : با توجه به نفوذ روز افزون سیستم های هیدرولیکی در صنایع مختلف وجود پمپ هایی با توان و فشار های مختلف بیش از پیش مورد نیاز است . پمپ به عنوان قلب سیستم هیدرولیک انرژی مکانیکی را که توسط موتور های الکتریکی، احتراق داخلی و ... تامین می گردد به انرژی هیدرولیکی تبدیل می کند.

در واقع پمپ در یک سیکل هیدرولیکی یا نیوماتیکی انرژی سیال را افزایش می دهد تا در مکان مورد نیاز این انرژی افزوده به کار مطلوب تبدیل گردد. فشار اتمسفر در اثر خلا نسبی بوجود آمده به خاطر عملکرد اجزای مکانیکی پمپ ، سیال را مجبور به حرکت به سمت مجرای ورودی آن نموده تا توسط پمپ به سایر قسمت های مدار هیدرولیک رانده شود. الکترو پمپ های الکترونیکی  گرانشی در واقع تلمبه الکتریکی می باشد که می تواند جریان مایعات را به بالا مثلا طبقات یک ساختمان یا پایین مثلا در مخازن آب با قدرت هدایت کند. از این دستگاه در موارد و اماکن مختلفی استفاده می گردد. مثلا در خودرو ها هم از پمپ استفاده می شود. و در انواع پمپ های دینامیکی و پمپ های جابجایی مثبت میباشد. و هر کدام به منظوری مورد استفاده قرار می گیرند و مزایا و معایب خود را دارند. روش کارکرد آن با استفاده از تبدیل انرژی الکتریسیته به انرژی مکانیکی می باشد.


الکترو پمپ های الکترونیکی  گرانشی  با استفاده از بعضی ساز و کارها (به طور معمول متقابل یا چرخش ) انجام می دهند. و برای انجام کار مکانیکی با حرکت سیال انرژی مصرف می کنند پمپ ها از طریق بسیاری از منابع انرژی ، از جمله کار دستی، برق، موتور ها یا انرژی بادی استفاده میکنند و در اندازه های مختلفی از میکروسکوپی برای استفاده در برنامه های پزشکی تا پمپ های بزرگ صنعتی ارائه می شوند.هنگامی که یک محفظه فقط دارای یک پروانه گردان باشد ، به آن پمپ تک مرحله ای گفته می شود. هنگامی که یک محفظه شامل دو یا بیشتر پروانه چرخشی باشد ، به آن پمپ دو یا چند مرحله ای گفته می شود.به‌طور کلی پمپ به دستگاهی گفته می‌شود که انرژی مکانیکی را از یک منبع خارجی گرفته و به سیالی که از آن عبور می‌کند، انتقال دهد. در نتیجه، انرژی سیال پس از خروج از این دستگاه (پمپ) افزایش می ‌یابد. 

پژوهشگر و نویسنده: دکتر (  افشین رشید )